MHP Pazar İlçe Başkanı Haberal Pazarlı Taksicilerimizin Yanındayız

Haberal,"Kelamın İ-Mali, İhmalinden Daha Evladır" sözleriyle yaptığı yazılı açıklamda, şunları kaydett:

“2017 yılında kurulan S.S. Pazar Kızkulesi Havalimanı Taksiciler Kooperatifi kurulduğu tarihten itibaren üstlenmiş olduğu tüm ihaleleri laikiyle ifa etmiştir. Hiçbir kurum ve kuruluşlara herhangi bir borcu bulunmamaktadır. Hal böyle iken Havalimanımızın 14 Mayısta 2022 tarihinde açılışı yapılmış olup hemen sonrasında komşu ilçelerde taksicilerin kooperatifleşmesi, şuursuzca illegal bir şekilde hak girişiminde bulunması art niyet göstergesidir.

Rize-Artvin Havalimanını Taksi hizmetlerinin kiralanması kapsamında düzenlenecek olan ihaleye ilişkin şartnamenin bir an evvel düzenlenmesi şüpheye ve kuşkuya sebebiyet vermeme namına İlçemizde faaliyet gösteren S.S. Pazar Kızkulesi Havalimanı Taksiciler Kooperatifini saf dışı bırakılması doğrultusunda yapılan eylemlere karşı hakkaniyetli bir şekilde hukukun üstünlüğünü göz önünde bulundurarak Pazarlı taksicilerimizin yanında olduğumuzu bildiririz.

Bölgemizde faaliyetlerini icra eden Sivil Toplum Kuruluşlarını sağduyulu olmaya davet ediyorum. Birlik beraberliğimiz toplum menfaatlerini gözetmelidir.

2017 yılında yöremizde yapımı başlayan RİZE-ARTVİN HAVALİMANI 14 Mayıs 2022 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham  Aliyev ve Cumhur ittifakını paydaşları Milliyetçi Hareket Partisi Genel başkanımız sayın  Dr. Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi genel başkanı sayın Mustafa Destici beyfendinin katılımlarıyla hizmet açılmıştır.

Cumhurbaşkanımızım takdirleriyle, Havalimanımızın açılış sonrası Hava Hudut kapısı olarak belirlenmiş  yöre halkımız müjdelenmiştir.

Öncelikle yeniden belirtmek isterim ki, Havalimin yapımında bu yana gerçekleşen iş kazalarında vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim. Havalimanımızın yapımında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Havalimanımızın yöremize sağlayacağı ekonomik katkıyı şüphesiz ki göz ardı edemeyeceğimiz bir gerçektir. Bu nedenle bölgemize yapılan bu denli büyük yatırımın ülkemizin ticari ve ekonomik büyümesi ve Dünya ticaretinden daha fazla pay alması demektir. Mikro milliyetçiliğin makro milliyetçiliğin önüne geçmemesi temennisiyle Havalimanımızın Ülkemize, bölgeye ve bölge insanına hayırlı olmasını dilerim.

En eski yerleşim yeri olan bölgenin parlayan yıldızı Pazarımız her şeyin en iyisine laiktir.

Son zamanlarda hasetlik içerisinde bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanları yapmış oldukları eylemler ile illegal bir şekilde hak girişiminde bulunmaktadırlar. Şuursuzca yapılan eylemler toplum nezdinde hoş karşılanmadığı gibi yöremize ayrı bir zarar vermektedir. Yöremiz bu tarz eylemlerle anılmamalıdır.”