MHP Pazar İlçe Başkanı Bora Haberal Uyardı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Pazar İlçe Başkanlığı tarafından tarımsal faaliyetlerde yabani otlarla mücadelede uygulanacak doğal yönetmelerle ilgili Kaymakamlık nezdinde bir çalışma başlatıldı.

MHP Pazar İlçe Başkanı Bora Haberal, mücadelenin doğru yapılması için Kaymakamlığa dilekçe verip çalışma başlattıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Tarımsal faaliyetlerin bilinçli bir şekilde yürütülmesi ve bu kapsamda yabani otlarla ilgili mücadelede uygulanması gereken hususların, alanında uzman kişilerce yöre halkımızın bilinçlendirmesi doğrultusunda çalışmalar başlatılması için müracaatımız olmuştur. Tarımsal faaliyetlerin, daha verimli olması için toplumca verilen mücadelenin yanlış yapıldığı gözlenmekte ve uygulanan çalışmalara ilişkin şifahen ve defaten ihbarlar almaktayız. Yöremizde istihdama önemli katkı sağlayan tarım ve hayvancılık, çay üretimi ve hasadı, büyük ve küçükbaş hayvancılık ile arıcılık alanlarında çalışmalar yapılmaktadır. Bölgemizde özellikle yabani otların tarıma çok büyük zarar verdiği aşikârdır. Tarıma zararlı otlarla mücadele, üreticilerin bilinçlendirilmesi hususunda Kaymakamlık öncülüğünde, ilçemiz Tarım Kredi Kooperatifi, S.S. 53/8 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Ziraat Odası, muhtarlar ve diğer STK’ların, yabancı otlarla kimyasal mücadelenin yapılması durumunda meydana gelecek olumsuzlukları vatandaşlarımıza aktarılması, mücadelenin daha çok organik yöntemlerle yapılması konusunda üreticileri bilgilendirmek önem arz etmektedir.”