Memura ek zam oranı belli oldu

Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri, 2011 yılının Temmuz-Aralık dönemi için, yüzde 2,67 oranında enflasyon farkı alacak.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı Aralık ayı tüketici fiyat artışı sonrasında Temmuz-Aralık dönemi enflasyonu da yüzde 6,78 olarak gerçekleşti. Aralık ayı tüketici fiyatları ise yüzde 0,58 arttı.

Bu şekilde geçen yılın ikinci yarısında Bütçe Kanunu kapsamında yüzde 4 oranında zam alan devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri, yüzde 2,67 oranında ek zamma hak kazandı.

6 aylık zam oranı yüzde 6,78'e çıkacak

Böylece, devlet memurları ve sözleşmeliler, yüzde 4'lük ikinci yarı yıl zammının üzerine yüzde 2,67 enflasyon farkı alacak. Böylelikle 6 aylık zam oranı yüzde 6,78 olacak. Memur emeklilerinin zamdan doğan maaş farkları ise Sosyal Güvenlik Kurumunca daha sonra ilan edilecek tarihte hesaplara yatacak.

Memur ve memur Dumanbet emeklilerine enflasyon farkı verilmesinden dolayı, 2012 Merkezi Yönetim Bütçesinde yer alan maaş katsayıları, enflasyon farkını da karşılayacak şekilde Bakanlar Kurulunca yeniden belirlenecek.