Köylerde sorun yok



Köylerin sorunlarıyla ilgili Pazar Öğretmenevinde yapılan kahvaltılı toplantıya katıldık. Toplantıya İlçe Kaymakamı Selçuk Aslan, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, meclis üyeleri ve köy muhtarları katıldı.

KÖYDES kapsamında yapılan çalışmaları ilk olarak İlçe Kaymakamı Selçuk Aslan anlattı. Yeterli olmasa da yapılan hizmetlerin çok önemli olduğunu izah etti. Yapılacak olanlar hakkında da genel bilgiler sunan İlçe Kaymakamız “Göreve yeni başladım. Köylerimizi gezerek bir yandan yapılanları, diğer yandan ise yapılması gerekenleri tespit yapıyorum” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Gültekin ise Pazar ilçesinde köylere yapılanları devrim niteliğinde tanımladı.

Yol genişlemeleriyle diğer ilçelere oranla yapılmayanları başaran Pazar ilçesine dün olduğu gibi bugün de çok önemli katkılar yaptıklarını su, alt yapı ve yolların yapımının 2013 yılında da devam edeceğini dile getirdi.

Kaymakam Bey, sorunların çözümünün yıllarca ihmal edildikten sonra tamamlanmaya çalışılmaya başlandığından, yapılanların göze fazla gelmediğini, aksine Pazar’ın tarihinde olmayanın gerçekleştirildiğini söyledi. Genişleyen yolların kıymetini bugün değil yarın tarih yazacaktır diye açıklamalarını yaptı.

Daha sonra söz alan muhtarlar ise genel de yapılanlardan memnun olduklarını dile getirdiler. Özellikle Kesikköprü Köyü Muhtarı Lütfü Bekiroğlu -ki bu değerli çalışkan muhtarımızın siyasi görüşü de bellidir- söz alıp şunları söyledi: “Köy yolları eğer bazı bölgelerde hala yapılamıyorsa burada muhtarların da suçu var. Sadece idare suçlu değildir. Katkı paylarını toplayamayan muhtarlar elbette hizmette katkı verenler kadar yararlanamazlar. Bu diğer köylere haksızlık olur. Ben köyüme su getirdim. Boru istedim verdiler. Yol yaptım. Köylüden topladığım katkılarla yollarımı da büyük ölçüde tamamladım. Yol genişlemelerinin zor şartlar altında yapıldığına ben de şahidim. Sıkıntılı olmasına rağmen memnunuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” Lütfi Bekiroğlu muhtarın bu sözleri toplantıya damgasını vurdu.
Bir iki köy muhtarının köylerindeki ihtiyaçlarını dile getirmesinden başka hiçbir muhtar yapılanlardan şikâyetçi olmadı!

Bu da şunu gösteriyor: AK Parti iktidarı KÖYDES projesi ile yol, su, kanalizasyon ve duvar işlerini büyük ölçüde tamamlamıştır. Bu proje artık halka mal olmuştur…
Bu sözleri yazınca hemen eleştiriler yağacaktır!
Bu sözler benim Öğretmenevindeki muhtarlarla yapılan toplantıda aldığım izlenimlerdir…
Biz sadece dinledik.
Yetkililer köylere yapılanları anlattı.
Şikâyetleri dinledi.
Şikâyetlere verilen cevapları da hep birlikte dinledik.
Sonuçta tepkiler olmadı. Birkaç muhtar tepki gösterdi ise de genelde işlerin yolunda gittiğini şahit olduk!

Yine başka bir köy muhtarımızın kendi bölgesine hizmetin yeterince yapılmadığını söyleyince İlçe Özel İdaresi görevini yürüten yetkili memurun Kaymakam dan müsade istiyerek yaptığı açıklamada grup yoluna yapılan hizmetlerin aynı zamanda o köye de yapılmış olduğunu, söz konusu olan köy'de yolun en sonunda olduğunu ve oraya gidinceye kadar yapılanlardan aynı köyde ikamet edenlerinde istifade ettiğini söylemesi haklı bir gerekçe olarak görüldü.
Toplantıda şu gerçeği gördük: Sokakta konuşulanların aksine bizzat köy yetkilileri olan muhtarlarımızdan dinlemiş olduğumuz birkaç şikâyetin dışında Pazar köylerinde sorun yok!

Gültekin’in “Elbette daha çok işimiz var. Programlar dâhilinde yapmaya çalışıyoruz. Biz Pazar’a 2012’de ekstra ödenek çıkardık. Yıllarca el atılmayan köylerimize birçok hizmet yaptık. Bugün için elbette yeterli değildir.Bir önceki Kaymakamımız zamanında başlayan hizmet atağından geriye Kalanları ise yeni kaymakamımız ve ekibimiz ile birlikte kısa sürede tamamlayacağız” sözlerinden sonra İlçe Kaymakamımız Selçuk Aslan’ın, “Muhtarlarımızdan gelen talepleri kısa süre içinde değerlendireceğiz. Geçmişte yapılanları ise takdirle karşılıyorum. Hizmetlere kaldığımız yerden devam edeceğiz. Toplantıya katılan muhtarlarımıza, il meclis başkanımız ve üyelerine teşekkür ediyorum” sözleri ile toplantı sona erdi.
Sonuçta bu bir istişare toplantısıydı. İki taraf için de yararlı oldu. Dertler ve sıkıntılar; yerinde, bu işle görevli yetkililerden dinlendi.Yapılanlar konuşuldu.Yapılacaklar anlatıldı.Katılanlarda memnun kaldı.
Her toplantıda olduğunu gibi bu toplantıya da ev sahipliği yapan İlçemizin güzide tek hizmet yeri olan Öğretmenevimize, katılanlara güzel bir ortam hazırlayarak gelenleri memnun eden müdürümüze ve çalışanlarına, toplantıya katılıp her türlü eleştirilere açık bir şekilde muhtarları dinleyen İlçe Kaymakamımıza, İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerine, özellikle köy muhtarlarımıza sorunlarını açıkça dile getirdiklerinden dolayı teşekkür ediyorum…