Doğu Karadeniz'de kış

Gümüşhane'de aralıklarla süren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Bir gün aradan sonra dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının, kentin yüksek kesimlerinde etkili olduğu bildirildi. Kar yağışı ile birlikte il genelinde 19 köyle ulaşım sağlanamıyor.
    
Karayolları yetkilileri, Gümüşhane-Yağmurdere-Araklı karayolu Kostan Dağı mevkisinin, Gümüşhane-İkisu-Şiran karayolunun ise Tarsun Dağı mevkisinin ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi. Yetkililer, Gümüşhane-Trabzon karayolunun 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı geçidi ile Gümüşhane-Köse karayolunun Köse Dağı geçidinin ulaşıma açık olduğunu, ekiplerin sürekli kar temizleme çalışması Baymavi yaptıklarını belirterek, sürücülerin kar yağışı ve buzlanma nedeniyle zincirsiz trafiğe çıkmamalarını, yanlarında çekme halatı bulundurmalarını istedi.
    
Trabzon genelinde 20 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, 248 kilometrelik kapalı yolun açılması için 6 ekip, 4 greyder, 2 yükleyici ve 3 kamyonun çalışmalara katıldığı bildirildi. Kentte karla mücadele sonucunda 206 köy yolunun ulaşıma açıldığı öğrenildi.
    
Rize'de 33, Artvin'de ise toplam 126 köy yolu kapalı bulunuyor.
    
Bayburt'ta da 5 köy yolunun kapalı olduğu, son dönemde etkili olan kar yağışı sonrası kapanan 158 köy yolunun yapılan çalışmalarla ulaşıma açıldığı kaydedildi.