Siyaset Akademisi dersleri başlıyor

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti ARGE Başkanlığınca yürütülmekte olan Siyaset Akademisinin bir siyasi parti tarafından yürütülen dünyadaki en büyük eğitim faaliyetlerinden biri olduğunu belirtti.
    
Siyaset Akademisinin bugüne kadar yaklaşık 30 bin katılımcıya ulaştığını, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye genelinde daha etkin programlar yürütmesinin öngörüldüğünü ifade eden Genç, şunları kaydetti:     
''Siyaset Akademisi bir parti eğitim faaliyeti olmakla birlikte parti ve siyasal görüş ayırt edilmeksizin, 18 yaşın üzerindeki her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına açık Deneme Bonusu bir siyasal eğitim ve sosyal paylaşım faaliyetidir. Amacımız geleceğin Türkiye'sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek bireylere hem siyasal hem sosyal hem de kültürel alanlarda daha etkin bir donanım kazandırmaktır. Siyaset Akademisi, demokratikleşme, hukuk ve ekonomi alanlarını kapsayacak yeni bir eğitim dönemine başlayacaktır. Güncel siyasi ve ekonomik konulara ilgi duyan, sosyal ilişkilerini geliştirmeyi arzulayan ve ülke meselelerine duyarlı tüm vatandaşlarımız bu programa katılabilir.''
    
Genç, akademi için kayıtların başladığını, başvuruların il başkanlığımıza yapıldığını, Rize İl Koordinatörlüğünce düzenlenecek Programın 6 Şubat-31 Mart tarihleri arasında hafta sonları Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi salonunda yapılacağını kaydetti.