Karakoyunlular Federasyonundan 15 Temmuz Mesajı

Genel Başkan Önkibar, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Türkiye siyasal hayatı darbelerle defalarca sınanmıştır. Gerek emir komuta zinciri içerisinde gerekse yalnızca bir grup asker tarafından demokratik sivil yönetimlere müdahale eden ve olumsuz etkileri yıllarca süren bu çalkantılı ve zor dönemler geride bırakılmıştır. Millet olarak bu acı deneyimler hafızalarımızda derin bir yer edinmiştir ki darbelerden çok çeken ve bir daha böyle bir deneyimi yaşamak istemeyen milletimiz büyük bir sağduyusu emin duruşu ve mücadelesi sonucu, halkın devletiyle ve hükümetiyle birlikte dik durmasıyla 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimini önleyerek bayrağına, iradesine, demokrasisine ve hepsinden önemlisi geleceğine sahip çıkmıştır.

Buda bize gösteriyor ki tıpkı kişiler gibi, milletlerin de karakteri vardır. Bizim milletimizin karakteri, gerçekten erdemlerle donatılmıştır. Bu erdemlerden biri de yeri geldiğinde vatanını korumak için canından vazgeçmeyi göze alabilmektir. Türk milletinin bu yüksek karakterini yüzyıllara uzanan destansı tarihimizde çok kez görmüşüzdür. İşte bunların sonuncusu, 15 Temmuz 2016’da millet olmanın asaletini, birlikteliğini ve gücünü gösterdiğimiz Demokrasi Zaferi’mizdir.

Türk milleti asil kanlarıyla suladığı bu vatan toprağının bir karışını bile teslim etmez. Ve yine gördüler ki demokrasiye göz dikenlerin asla hakimiyetine girmez bu millet. Aramızda ayrılıklar yaratmak isteyen tüm güçler gördüler ki, Türk Milleti gerçekten büyük ve asil bir millettir. Uluslararası basının tüm bu olanlara karşın kan dondurucu ve yanlış yönlendirme çabalarına rağmen, biliyoruz ki darbelerle veya yalan yanlış kaos içeren enformasyonla Türkiye’de dengeleri değiştirmeye çalışmak artık eskisi kadar kolay değildir. Gelişmekte olan ülkelere bakıldığında, Türkiye’nin son 20 yıldır siyasi, sosyal ve ekonomik gelişimi destekleyici bir ilerleme kaydettiği ve önemli kazanımlar sağladığı görülmektedir. Bu gelişme ve ilerlemeyi topluma ulaşan kapsayıcı bir eylemden hareketle başardığı ise su götürmez bir gerçektir.

Şunu diyebilirim ki Türk milletinin demokrasiyle yaşama özgürlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti‘nin içte ve dışta bağımsızlığına, ülkemizin huzur ve refahına göz dikenlerin bir temmuz gecesinde yapmaya çalıştığı kalkışmayı, sokaklara dökülen genç yaşlı, kadın erkek, Türk milletinden milyonların bastırdığı bir destandır 15 Temmuz. Bu tür anti-demokratik girişimlere ve terör örgütü yapılanmalarına karşı daha güçlü ve kararlı olan Yüce Milletimiz, vatanperverliğini o karanlık gecede dünyaya örnek olacak şekilde sergilemiştir. Millet olarak varlığımızı güçlendiren, geleceğimizi aydınlatan, sorumlu, inançlı, duyarlı mücadeleci duruşları ile bize örnek olan başta kadınlarımız, erkeklerimiz, yaşlılarımız, gençlerimiz gelecekte de aynı bilinç ve kararlılıkla Yüce Milletimizin iradesine daima sahip çıkacaktır.

15 Temmuz gecesi bize bunu göstermiş, demokrasinin teminatı olan millet kazanmıştır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! Ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan onurludur diyerek Demokrasiye sahip çıkmak adına bu uğurda canlarını veren şehitlerimiz ağır silahların karşısında gövdelerini siper ederek bu milletin özgür iradesine sahip çıkmıştır. Ne mutlu VATAN uğruna can verene, hiçbir şehidimizin, gazimizin haklarını tam olarak ödeyemeyiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum.”