Kaçkarlara Zafer Tırmanışı Başladı

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından organize edilen tırmanış öncesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış törenine Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ve dağcılar katıldı.

Karaca, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun görevinin sadece dağcılık eğitimi yapmak ve dağlara tırmanmak olmadığını belirtti.
Ülkenin tanıtımına ve bölgelere götürecekleri hizmetlerle iç turizme katkı sağladıklarını belirten Karaca, ''30 Ağustos Gençlik Haftası Tırmanışı'nın 13'üncüsünü Rize'de yapıyoruz. Bu faaliyetlerin 12 tanesini Ağrı Dağı'nda yaptık. Ağrı Dağı'nı dünyaya tanıtmak için katkı sağladık. Her ne kadar dünya Kaçkar Dağları'nı çok iyi tanıyor olsa bile, 30 Ağustos Zafer Tırmanışı'nın 13'üncüsünü Kaçkar Dağları'nda yapmayı planladık'' dedi.



Karaca, 1998 yılında göreve geldiklerinde Rize'de sadece bir dağcılık kulübünün bulunduğunu ifade ederek, ''O da Rize'nin ilçesinde bir kulüptü. Bugün Rize'de 42 tane dağcılık kulübümüz var. Bu da sevindirici bir olay. Rize hak ettiği organizasyonları almaya devam edecek. Federasyon olarak bugüne kadar zaman zaman eleştirilmiş olsak da illerimizin organizasyonlarının tümüne katılmaya çalıştık. Yönetim olarak yaşanan olayları, sevinci ve acıyı paylaşmaya gayret gösterdik. Bunun yanında da elit sporcular yetiştirmek için de geri kalmadık. Dünyaya açıldık'' diye konuştu.



Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise Rize'nin dağı ve denizi ile öne çıkması gereken bir yer olduğunu belirterek, ''Maalesef dağlarımızı ve denizimizi yeterince değerlendiremiyoruz. Özellikle dağcılık federasyonumuzla her yıl bir etkinliğimiz oluyor. Hem kurum olarak hem de kişisel desteğimiz devam ediyor ve devam edecek'' dedi.



Törenin ardından Karaca'nın başkanlığında 2 ülkeden gelen 9 yabancının da aralarında bulunduğu toplam 159 sporcu Kaçkar Dağı'na tırmanmak üzere Kavron Yaylası'na hareket etti.