İpad'a yerli rakip geliyor

Dünyaca ünlü Apple iPad'e yerli bir rakip geliyor. Gelecek yıl yeni model atağına kalkacaklarını söyleyen Exper Genel Müdürü Korkusuz, "699 liraya satacağımız Expad isimli modelimizle tablet PC pazarında fiyatları aşağı çekeceğiz" dedi

Türkiye'nin önde gelen bilgisayar üreticilerinden Exper'in Genel Müdürü Orhan Korkusuz, 2011'de iPad'a rakip bir ürünü pazara sunacaklarını söyledi. Önümüzdeki yıl ürün gamına birçok yeni model ekleyeceklerini ifade eden Korkusuz, "Hem masaüstü hem dizüstünde yeni modellerimiz gelecek. Ayrıca yeni tablet PC üzerinde çalışıyoruz" dedi.

EXPAD'İ 699 LİRAYA SATACAK

Apple iPad'e benzer bir ürün pazara sunacaklarını belirten Korkusuz, şimdilik Expad olarak adlandırdıkları tablet PC'lerinin tasarım aşamasında olduğunu kaydetti. Korkusuz, "Tablet PC pazarında fiyatları aşağı çekmeyi hedefliyoruz. Multitouch'tan (çoklu dokunma) wireless'a kadar tüm özellikleri bulabileceğiniz Expad'leri 699 liradan satışa sunmayı planlıyoruz. Expad'in işletim sistemi için Microsoft ile görüşüyoruz. Ayrıca Android işletim sistemi de gündemimizde" Ensobet şeklinde konuştu.

BİLGİSAYARSIZ EV BIRAKMAYACAĞIZ

Bu yıl toplam satışlarda 250 bin adede ulaşacaklarını belirten Korkusuz, "Önümüzdeki yıl satışlarımızı yüzde 60 artırarak 400 bin bilgisayar satmayı hedefliyoruz. Amacımız Türkiye'de bilgisayarsız evin kalmaması" diye konuştu. Bilgisayarlarda hızlı değişimin yaşandığını vurgulayan Korkusuz, şöyle devam etti:

"Pazar giderek mobil denilen dizüstü bilgisayarlara doğru kayıyor. Satılan her 100 üründen 65'i mobil ürün. Bundan 5 yıl önce, bu oran yüzde 75'le masaüstünün lehineydi. Dünyaca ünlü şirketlerin raporlarına göre masaüstü pazarı kaybolmayacak ama yüzde 20-25'lere kadar düşecek."

7 SANİYEDE AÇILACAK

Buna rağmen masaüstü bilgisayarlarda iki yenilikleri olduğunu açıklayan Orhan Korkusuz, ilk gelişme olarak bilgisayarlara SSD yeniliğini katarak açılma hızını 30 saniyeden 7 saniyeye düşürdüklerini anlattı. İkinci gelişme olarak modem kablolarını ortadan kaldırdıklarını söyleyen Korkusuz, "10 bilgisayarın olduğu bir ofiste kablo karmaşasıyla uğraşmayı kimse istemez. Masaüstüne wireless özelliği katarak kabloyu ortadan kaldırdık. Wireless bilgisayarların yanına belki ileride elektrik kesintilerine karşı şarjlı bilgisayarlarda geliştirebiliriz" dedi.