Pazar Ceyhun Sitesinde Yaz Kur'an Kursları Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur’an Kursları kapsamında Pazar ilçesinde Ceyhun Sitesi Mescidinde hafta içi her gün 09-12.00 saatleri arasında yüz yüze eğitim verilmeye başlandı.

Geçen yaz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitim veremeyen yaz Kur'an kursları bu yıl COVID-19 salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle yaş gruplarına göre çevrimiçi veya yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleştiriliyor.

Bu yıl 3'lü bir kategorik tasnif yapıldı. 4-9 yaş grubundaki öğrenciler doğrudan camilerde ve kurslarda yüz yüze eğitim alacaklar. 10-15 yaş arasındaki öğrenciler ise yüz yüze ve online eğitim alacaklar kendi isteklerine göre. 16-22 yaş arası öğrenciler ise eğitimlerini online olarak alacaklar.

Kurs hocası Pazar Sahil Camii İmam-Hatibi Mehmet Kazdal yaptığı açıklamada, öğrencilerle buluşmanın mutluğunu bu sene yaşayacaklarını belirterek “Geçen sene salgın şartları daha ağırdı, yapamadık. Bu sene oluşan bu boşluğu gidermek istiyoruz. Yüz yüze eğitim verilen ortamlarda öğrenci sayısı, COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında fiziki şartlar göz önünde bulundurularak sosyal mesafe ve alınan tedbirlere uyularak derslerimizi gerçekleştiriyoruz. Öncelikli amacımız dinimizi sevdirmek, sonra öğretmek.” dedi.

Kazdal, Kur’an Kursu sayesinde öğrenciler sitede bulunan yaşıtları ile kaynaşma şansı bulduğunu ifade ederek, “Topluma Faydalı birer mühendis, doktor, öğretmen vb. mesleklerde yetişmesini arzu ettiğimiz çocuklarımızın aynı zamanda vatanını ve milletini seven, büyüklerine saygılı, küçüklerini seven, iyi bir müslüman olarak yetişmesi temennimizdir.” diye konuştu.

Öğrencilere bazı ikramlarda bulunduklarını belirten Kazdal, çocuklarımızın kurslarımıza katılmasını sağlayalım diyerek, sözlerini tamamladı.