Pazar’da ‘Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir' Etkinliği Düzenlendi

İçişleri Bakanlığının "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında Pazar ilçesinde bazı noktalarda yaya geçitleri kırmızıya boyandı.

İşleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya güvenliğine dikkat çekmek amacıyla Türkiye genelinde bugün eş zamanlı olarak 12.00-15.00 saatleri arasında "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" mottosu ile farkındalık etkinliği düzenlendi.

İçişleri Bakanlığınca, kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla ilçede Veysel Vardal İlkokulu ile Kız Kulesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde yapılan uygulamaya Kaymakam Ayhan Terzi, Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, İlçe Jandarma komutan vekili J.Asb.Kd.Bçvş. Orhan Akgül,İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, kurum amirleri, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Öğrencilerle birlikte yaya geçitlerini kullanan Kaymakam Terzi, araç sürücülerine etkinlik hakkında bilgi verip yaya geçitlerine geldiklerinde yavaşlayarak yayalara öncelik vermeleri konusunda uyardı.