Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayder ve Rize-Artvin Havalimanı İnşaatında

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize programı kapsamında 2. gün gerçekleştirdiği Çamlıhemşin ilçesinin Ayder Yaylası'ndaki incelemelerinin ardından Pazar’da yapımı süren Rize-Artvin Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada kendisini bekleyen helikopterle Ardeşen ilçesine geçti. Ardeşen İlçe Stadı'na iniş yapan helikopterden inen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kez karayolu ile Çamlıhemşin ilçesinin Ayder Yaylası'na gitti.

 
İncelemeler sırasında açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Hedefimiz 2022 ylı sonunda Ayder'i turizme açmak. Kaçak yapılar mutlaka yıkılacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayder Yaylası'ndaki incelemelerinin ardından kara yoluyla Rize-Artvin Havalimanı şantiyesine gelerek denetim ve incelemelerde bulundu. Burada Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra helikopterle havalimanı şantiyesinden ayrılarak, son 1 haftada Rize ve Trabzon'da sel ve heyelanların meydana geldiği bölgeleri havadan inceledi. Helikopterle Trabzon Havalimanı'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ana' uçağıyla, kentten ayrıldı.