Pazar’da Sanayi Sitesi kongresi yapıldı

Cengiz YILDIRIM
Divan başkanlığını Nurettin Kadıoğlu’nun yaptığı kongrede sanayi sitesi esnaflarının sorunları ve çözüm yolları da görüşüldü.

Toplantıda bir konuşma yapan Pazar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Rasim Çorbacı, ilçe olarak çevresine yıllardır hizmet vermiş tarihi Pazar’ın bir Sanayi Sitesi’nin şimdiye kadar yapılmaması kendilerini çok üzdüğünü belirterek, “Bu sebepten dolayı arkadaşlarla birlikte hizmet için elimizi taşın altına koyarak bu yatırımı Pazara’a kazandırmak için söz vermiştik. Şimdi tünelin ucunu gördük, aydınlanmaya başladı. Ocak köyü Ağasu mevkiinde bulunan bir kısmı hazineye ait olan 5 dönüm araziyi üst bürokrat’ın desteğiyle çözdük ve tapusunu aldık. Toplam olarak şu ana kadar 33.817,79 metrekare kooperatifimize kattık. Arsa için çok az bir sorunumuz kaldı. Allah nasip ederse 3 veya 4 ay içerisinde arsa sorununu çözüp, içinde Klasbahis camisi, marketi, kahvesi, hizmet binası, 2'şer katlı 100 dükkânlı Avrupa standartlarını uygun örnek Pazar’ımıza yakışır sanayi sitesi projesini çizdirip Sanayi Bakanlığına götürerek, 2 sene ödemesiz 15 yıl vadeli kredi alarak projemizin temelini atacağız” dedi.

Bu proje yapımında baştan beri destek verenlere de teşekkür eden Çorbacı, “Öncelikle eski Vekilimiz Ali Bayramoğlu’na eski Valimiz Kasım Esen’e, eski Valimiz Zekeriya Şarbak’a, şu anda görev yapan Valimiz Seyfullah Hacımüftüoğlu’na, Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’e, eski Belediye Başkanımız Hikmet Hatırnaz’a, Belediye Başkanımız Ahmet Basa’ya, daire amirlerine ve sivil toplum örgütlerine katkılarından dolayı kendilerine şükranlarımı arz ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kongrede seçimlere geçildi.

Rasim Çorbacı başkanlığında, Sabri Aydoğdu, Murat Ergin’den tek liste, Pazar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yeni yönetim kurulu olarak seçildi.

Denetim kuruluna ise asil üye olarak; Mustafa Ağaoğlu ve Ali Berber getirildi.