Pazar’da Filistin'de Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Bugün Diyanet İşleri Başkanlığınca yurt genelindeki camilerde İsrail askerlerince şehit edilen Filistinliler için sela okunması ve öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılınması kararı alındı.

Öğlen namazı sonrası Merkez Hatuniye Camisi Uzman İmam Hatibi Halil Çelik tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazına çok sayıda kişi katıldı. Çelik, burada yaptığı konuşmada, Gazze'de öldürülen şehitler için kıldıkları gıyabi cenaze namazının Müslümanların bir araya gelmesini ve birlik beraberlik mesajı vermesine vesile olduğunu söyledi.


 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından tüm din görevlilerine gönderdiği mesajda, şu ifadelere yer verdi:
Kıymetli Din gönüllüsü kardeşim! Mübarek Ramazan-ı şerifin arifesinde, Gazze'de, elinde ve yüreğinde iman ve cesaretinden başka bir şey olmayan onlarca masum insan, bütün dünyanın gözü önünde hunharca katledilmiştir. Şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ramazan ikliminde kalplerimizi ve dualarımızı Filistin için birleştirmemizi istirham ediyorum. Bu vesileyle bugün öğlen ezanından önce tüm camilerimizde salâlar verilmesi ve namazdan sonra da gıyabi cenaze namazı kılınması hususunu önemle rica ediyorum.”

İsrail askerleri, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 59 Filistinliyi şehit etti, yüzlercesi gerçek mermiyle olmak üzere 2 bin 771 Filistinliyi yaraladı.