Kaymakam Aslan’ın Veda Mesajı

Dostlara, Ayrılık görünüştedir!...

Yeryüzünde ki cennet, Pazar’ın kadirşinas insanları!

Çorum İlimizin Osmancık İlçesi Kaymakamlığına atanmam nedeniyle dört buçuk yıldır hizmet etme onuruna kavuştuğum siz değerli hemşerilerimin arasından 15 Aralık 2016 tarihi itibariyle ayrılıyorum.

Kocaman bir mazinin kadim kenti, Karadeniz'in hırçın dalgalarının sahillerini dövdüğü, Kaçkarlara uzanan havasında nem, başında bulut, yüreğinde umut, kulaklarında tulum sesi eksik olmayan, çay kokulu Zümrüt Rize'nin cennet diyarı Pazar! Sana ve güzel insanlarına hizmet etmek gerek şahsım, gerekse ailem ve evlatlarım için mutluluk ve gurur kaynağı olmuştur.

Siz değerli hemşerilerime hizmet sunarken mesleki sorumluluk anlayışından öte her yüreğe ve zihne ayrı ayrı girmeyi hedef haline getiren milli bir görev anlayışıyla hizmet etmeye çalıştım. Görevde olduğum 4,5 yıllık süre içerisinde; adil, dürüst, objektif, açık, katılımcı, halka yakın, müşfik, duyarlı, birleştirici, pratik ve dinamik bir yönetici olmaya gayret ettim ve en zor zamanda bile tebessümü eksik etmemeye özen gösterdim.

Bu çerçevede resmi ve özel tüm kurum ve kuruluşların eş zamanlı, koordineli ve uyumlu çalışmasını sağlamak, devlet ile halkı birbirine yakınlaştırmak, farklı toplum kesimlerini kaynaştırmak, eğitimde niteliği artırmak, ekonomik ve fiziki gelişmenin yanı sıra sosyal ve kültürel dokuyu güçlendirerek ilçemizin hak ettiği tanınırlığa kavuşturmak, İlçede sevgi, saygı ve güven ortamını geliştirmek en büyük hedeflerim olmuştur. Bu hedeflere ulaşma konusunda bir başarı sağlanabilmişse bu başarı muhakkak ki memlekete hizmet yarışında değerli yol arkadaşlarım olan her seviyede ki mesai arkadaşlarımın ve her zaman desteklerini gördüğüm Pazar halkına aittir. Ekip lideri olarak bir katre de olsa katkımız olmuşsa da bundan kendimizi mutlu addederiz. Biriktirdiğimiz hatıralar ve edindiğimiz dostluklar dışında, gök kubbede hoş bir sada bırakabilmişsek bu da tek sermayemiz olacaktır.

İş ve hizmet akışı içerisinde zor ve sıkıntılı dönemlerden geçtiğimiz anlar da olmuştur, bu dönemlerde birbirimizi yanlış anladığımız, istemeden de olsa kalp kırdığımız olmuş ise de bu yüce gönüllü insanlardan affımızı dileriz.

Bizler için söz ve name bir virgülle sona eriyor görünse de dört buçuk yıl boyunca gece gündüz düşündüğüm, yediden yetmişe hemhal olmaya çalıştığım, bayrağı teslim edeceğim değerli meslektaşımın hizmet sunumunda çıtayı çok daha yükseklere taşıyacağından emin olmanın verdiği huzur içinde Pazar'a veda ediyorum. Siz değerli hemşerilerimden özel istirhamım yüce gönülleriyle bizlere sundukları destekleri ve ailenizin bir ferdi gibi açtığınız yüreğinizi değerli meslektaşım Cevat Çelik beyefendiye de sunmanızdır.

Değerli hemşerilerim!

Görevde bulunduğum sürece ilçemiz adına ortaya çıkan güzelliklerin gerçekleşmesinde manevi himayelerini her zaman gördüğümüz, güzel Rize'mizin kıymetli evladı, tarihin bu önemli kıskacında devlet adamlığıyla bu ülke için büyük bir şans olan Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, devletin bekasının insanın yüceltilmesinde saklı olduğunun zihnimize ve vicdanımıza nakşolmasında büyük katkıları olan, bizlere birikim ve tecrübeleri ile farklı vizyonlar kazandıran Sn. Valilerimize şükranlarımı arz ediyorum. İlçemiz Pazar’a müşterek hizmet etme bahtiyarlığını yaşadığımız, her zaman yardım ve desteklerini gördüğümüz başta Sn. Milletvekillerimiz olmak üzere, Pazar Belediye Başkanımıza, İl Genel Meclisi Üyelerimize, tüm İl ve ilçe Müdürlerimize, tüm siyasi partilerimizin ilçe başkanlarına, Sivil toplum kuruluşları Başkanlarımıza, Köy ve Mahalle Muhtarlarımıza, Sivil toplum örgütlerimize, Esnaflarımıza ve İşadamlarımıza, Basın Yayın Organları temsilcilerimize, mesai mefhumu tanımaksızın koşturan mesai arkadaşlarıma ve tüm Pazarlı hemşerilerime sonsuz teşekkür ederim.

Değerli hemşerilerim, sizlere olan arz-ı vedamı şairin dizeleri ile tamamlamak istiyorum: Gideriz nur yolu izde gideriz. / Taş bağırda, sular dizde, gideriz. / Bir gün akşam olur, biz de gideriz. / Kalır dudaklarda şarkımız bizim.

Her daim dualarda unutulmamak dileğiyle, var ise hakkımız sonu kadar helal olsun,
Hakkınızı Helal Ediniz.

Selçuk ASLAN / Pazar Kaymakamı