Pazar’da Zafer Bayramı Sadece törenle kutlandı

Son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul şeklinde icra edilmesi; diğer şenlik, eğlence ve kutlama faaliyetlerinin iptal edilmesi nedeniyle Pazar’da da sade bir törenle kutlandı.



İlçe Belediye Meydan Parkı’nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve göndere bayrak çekilmesinin ardından Atatürk Anıtı'na Kaymakam Vekili Selçuk Köksal, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kd. Üsteğmen Gökhan Erer ve Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın çelenk sunması ile başladı.



Askeri erkanında hazır bulunduğu törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Başçavuş Kayahan Ölmez yaptı. Ölmez, konuşmada, “Ülkenin bu günlere gelmesini sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahraman Mehmetçiklerimize, şehitlerimize, gazilerimize ve aziz milletimize en derin şükranlarımı sunar en kalbi duygularımla selamlarım” dedi.



30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili şiir Hava Muhabere Üstçavuş Seyfi Gül tarafından okundu.



Tören, konuşmanın ardından Kaymakam Vekili Köksal beraberinde Garnizon Komutanı Erer ve Belediye Başkanı Basa ile birlikte Pazar Askeri Gazinosu’nda tebriklerin kabulü ile sona erdi.