AK Parti Rize`de STK Temayülü Yapıldı

Rize Kültür Park Altın Salon’da kurulan 9 sandıkta oy verme işlemi gerçekleşirken, oy verme işleminde bulunacak STK Başkan ve yöneticileri AK Parti Rize’de milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan 23 ismin dışında da tercihte bulunabiliyor.

Rize’nin milletvekili sayısı 3 olduğundan oy verme işleminde bulunan STK başkan ve yönetim kurulu üyeleri oy pusulasına 3 isim yazma hakkına sahip.



AK Parti Rize İl Başkan Vekili İshak Alim ise açıklamasında bugün Rize’de bir demokrasi şöleninin yaşandığını ifade ederek, STK’ların da görüşlerinin partileri için önemli olduğunu kaydetti.

AK Parti Rize Aday Adaylarının da Kültür Park Altın Salon’da ziyaretçilerini karşıladığı oy verme işlemi sırasında Rize Medya Derneği (RİMED) Başkanı Muhittin Sandıkçı yaptığı açıklamada, STK temsilcilerinin böyle bir oluşum içerisinde yer almasının Rize için olumlu bir gelişme olduğunu kaydederek, “Türk siyasetini yöneten siyasi partilerin yanında halkın da yer aldığı en büyük örgütlerin başında bulunan STK’ların da görüşlerinin alınması ile yapılan bu anketler inşallah Türkiye için hayırlı sonuçlar doğurur. Bu vesileyle bundan sonraki süreçte de dileriz STK’lar bu süreçlere daha fazla dahil edilir” diye konuştu.

AK Partide STK’ların Görüşleri Alındı

AK Parti Rize il başkanlığının Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik düzenlemiş olduğu temayül yoklaması sona erdi. STK’lar ilk defa yapılan bu uygulamadan oldukça memnun kaldı.

Dün Kültür Parkta saat 09:00’da başlayan oylama saat:17:00’da sona erdi. Oylamada Rize de faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşları Rize’de kimi aday görmek istediklerini yazarak görüşlerini belirtti. 9 sandıkta yapılan oylama sonucunda 1001 sivil toplum kuruluşu yöneticisi oy kullandı. Oylar sayılmak üzere genel merkeze gönderildi. Türkiye’de ve Rize’de ilk defa yapılan sivil toplum kuruluşlarına yönelik temayüle oldukça yoğun bir katılımın sağlandı. Sivil toplum kuruluşu başkanları STK’lara yönelik yapılan temayülden oldukça memnun olduklarını ifade ederek, AK Partinin STK’lara yönelik yapmış olduğu bu uygulamanın diğer partilere de örnek olmasının gerektiğini vurguladılar. Demokratik toplum olmanın gereği olarak sivil toplum kuruluşlarına da milletvekili belirlemede söz verildiği için AK Parti’ye teşekkür ettiler. Bu temayülle birlikte toplumun önemli bir kısmını temsil eden STK’ların milletvekili aday belirlemede görüşlerinin alınmasının önemi gözler önüne serildi. STK üyeleri toplumun sosyal, ekonomik ve kültürel alanda faaliyetlerini yanı sıra milleti temsil noktasında da görüşlerinin alınması herkes tarafından takdirle karşılandı.