Pazar Kaymakamlığının yeni logosu belirlendi

Kaymakamlığın yeni logo ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Kaymakamlığımızı temsil edecek Logo çalışmasında daha önce yayınladığımız taslak üzerine sizlerden gelen tenkit, tavsiye ve öneriler dikkate alınarak nihai şekli verilmiştir.

Bilgiler olduğu üzere Kaymakamlığımızca 2012 yılı içinde açılan logo tasarım yarışmasında ödüle layık eser bulunamadığından sonuçlandırılamamıştı.

Konu yeniden ele alınıp ödülsüz olarak, yarışma dışında Pazar Atatürk Lisesi resim öğretmeni H.Hakan Özcan hocamıza Pazar'ı anlatan ve temsil eden temel değerler noktasında logo tasarlatılmıştır. Logonun fikri mülkiyeti Kaymakamımız Selçuk ASLAN ve öğretmenimiz H.Hakan ÖZCAN'a ait olmakla birlikte tavsiyeleri ile Pazar Kaymakamlığı personeli ve tenkit ve tavsiyeleri ile konuya ilgi gösteren Pazar halkının katkıları yadsınamaz.



Logonun çizgi, şekil ve renkleriyle tanımlanmasında Karadeniz'in temel renkleri mavi, yeşil baz alınmış, Pazarımızı Karadeniz'de diğer şehirlerden ayıran, artısı ve vazgeçilmezi olan Kız kulesiyle taçlandırılırken Rize deyince akla ilk gelen Çay yaprağı ve millet bütünlüğümüzün temsili bayrağımızla tamamlanmıştır.

Çay yaprağında koyudan açığa geçişken kullanılan yeşilde yöremizde yeşilin her tonunun bulunduğuna atıf yapılırken, 3 kuşakla mavinin farklı tonlarının kullanımında Karadeniz'in hırçın koyuluğundan Kaçkar yaylalarının berrak maviliğine geçişin temsiliyle Pazar sporumuzun renklerine ulaşmakla birlikte logoda daha dinamik bir görüntü hedeflenmiştir.

Alt kuşakların adedi belirlenirken ilçemizin coğrafyasını belirleyen vadilere atıfla birlikte eğim ve çizgilerinde balıkçı takasının bordosundan esinlenilmiştir. Kız kulesinin alışıldığı şekilde karadan bakıldığında ki görüntüsü yerine denizden görüntüsü tercih edilirken kule üzerinde ki çizgilerle dinamik görüntü elde etmenin yanında geleneksel Rize mimarisine çağrışım yapılması da amaçlanmıştır.