Rize'de, 7. Uluslararası Fırtına Rafting Şenliği Başladı



Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (DOKADAK) tarafından, Ardeşen ilçesindeki Fırtına Vadisi'nde gerçekleştirilen şenliğin açılış törenine Rize Vali Vekili Şefik Aygöl, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, DOKADAK Başkanı Dursun Ali Demiroğlu, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Hocaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, raftingin Rize turizminde ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Fırtına Vadisi'nin dünyada öncelikli korunması gereken 200 sıcak noktadan biri olduğunu ifade eden Hocaoğlu, "Tabiatıyla, kültürüyle son derece değerli bir alan. Kemer köprüleriyle, doğal taş evleriyle turizm merkezi. Son yıllarda ise Fırtına Vadisi rafting alanında bir dünya markası olma yolunda ilerliyor. Fırtına Vadisi artık uluslararası şampiyonaya ev sahipliği yapmaya hazır hale geldi" dedi.

Hocaoğlu, spor kulüplerinin yanı sıra turizm firmalarının da rafting etkinliklerini tur paketlerine koymaya başladığını vurgulayarak, son yıllarda Arap turistlerin ilgisiyle bölge turizminin daha da geliştiğini kaydetti.

Şenlik kapsamında bölgeye gelen ziyaretçilere ücretsiz rafting yaptırıldı. İlk kez rafting yapan bazı katılımcıların, nehir inişinde zor anlar yaşadığı gözlendi.

Şenlik, yarın yapılacak etkinliklerin ardından sona erecek.