MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Rize'de



Ayhan, Tek Gıda-İş Sendikası konferans salonunda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de son günlerde kaos ortamının yaratılmaya çalışıldığını, milli birlik ve beraberliğin tahrip edilmeye çalışıldığını savundu.

Çözüm süreci adı altında bölge insanının milli değerlerinin törpülenmeye çalışıldığını iddia eden Ayhan, "Milleti yönlendirmek ve PKK'ya karşı vatandaşın kalbini yumuşatmakla görevlendirilen sözde çözüm sürecini anlatan Akil İnsanlar bile hükümetin tutumuna isyan etmeye başlamışlardır. Hükümet hayali düşmanlar yaratarak bunlarla savaşmaktadır" dedi.

Türkiye'de ekonomik göstergelerin iyi olmadığını öne süren Ayhan, şöyle devam etti:
"20 milyar lira değerindeki bir mülk 6 milyar liraya işlem görüyorsa ekonomide arıza vardır. Öğretmenlerimizin yüzde 72'sinin maaşı 2 bin 250 liranın altındadır. Öğretmenlerimizin yüzde 89'unun geliri, giderini karşılamıyor. Çoğunun kredi borcu var. Yüzde 50'sinin evi yok, evi olanın borcu var. Türkiye ekonomisinin 2012 verilerinde sosyal aktivitelerde belirgin yavaşlama olduğu görülüyor. Esnaf zor günler geçiriyor. Birçok esnaf dükkanını kapatarak iş arıyor. Yeni dönemde açılan alışveriş merkezleri küçük esnafın belini bükmektedir."

Ayhan, Türk halkının AK Parti iktidarına mahkum olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti, kayıt dışı politikalarla yürütülecek bir ülke değildir. Türkiye Cumhuriyeti etnik gruplara bölünecek bir ülke değildir. Türk milleti bir bütündür, tehditlere boyun eğecek bir millet değildir. Türk milleti Türk bayrağını tahrik unsuru kabul edenlerin sahip çıkacağı bir ülke de değildir. Türk milletinin, kendi ikbali için Türk milletini feda edenlere ihtiyacı yoktur. Ülkenin toplumsal uzlaşmaya ihtiyacı vardır. Ülkede sosyal, siyasal ve iktisadi açıdan uzlaşma gereklidir."