Ardeşen'deki Atmaca heykeli aslına uygun şekilde boyandı



Mustafa ÖZYANIK
Yöre kültürünün simgesi haline gelen ve bölgedeki birçok vatandaşın bir tutkusu olan Atmaca, bölgede simgeleştirilmek istendi ve bu kapsamda Ardeşen’de ressam-heykeltıraş Osman Yerebakan tarafından Atmaca Heykeli yapıldı.

Rize’nin Ardeşen ilçesinde yapımı sona eren ve yakın tarihte açılışı gerçekleştirilecek olan Fırtına Vadisi Vali Recep Yazıcıoğlu Kano ve Rafting Projesi kapsamında Fırtına Vadisi girişinde yapılan Atmaca Heykeli yapımı sona erdikten sonra bazı kesimler tarafından tartışılmıştı. Atmacanın aslına uygun şekilde olmadığı ve gerekli düzenlemelerin yeniden yapılması gerektiğini savunanlar bir an önce bu çalışmanın yapılmasını istemişti.

Memoğlu, Pazar Atmacacılar Derneği Başkanı Kamil Görmüş ile beraber harekete geçerek Atmaca Heykelinde bazı düzenlemeler yaptı. Konuyla ilgili Ardeşen Kaymakamlığı ve Ardeşen Belediyesi tarafından gerekli izinlerin alındığını söyleyen Memoğlu, Atmacayı aslına uygun olarak boyadılar.

Memoğlu, yaptığı açıklamada, “Atmaca heykelini buraya diken ve bunun finansmanını sağlayan Ardeşen Kaymakamlığı ve Ardeşen Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Burada yapılan bu heykelle ilgili eleştiriler alıyorduk. Burada bu heykeli yaptınız ama boyatamadınız diye tepkiler alıyorduk. Bu konuda Ardeşen Kaymakamı ile görüştüm. Kendisine bu heykelin boyama işlemini yapmak istediğimi söyledim. Kendisi de bu isteğimi kabul etti. Gerekli izinleri aldık. Ve atmacayı aslına uygun şekilde boyaladım” dedi.