Vali Nurullah Çakır ÇAYKUR'u ziyaret etti



Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu'nu ziyaret eden, Rize Valisi Nurullah Çakır, "Siyasetçi, Ekonomist, Yerel yönetici ve Türkiye Cumhuriyetinin eski bir bakanı olarak, Çaykur'un başında olmanız çayımız ve bölge insanımız için önemli bir avantajdır." Dedi.

Ziyarete Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz'da katıldı.

Genel Müdür Sütlüoğlu'nu ziyarette konuşan, Rize Valisi Nurullah Çakır, "Çaysız ve Çaykur'suz bir Rize'nin olamayacağını biliyorum. İyi bir Çaykur tüketicisi olarak çayın tüketimi ve faydaları noktasına Rize'ye gelmeden önce vakıftım. Fakat çay bitkisi ve çay sektörüne yabancıydım. Çay bitkisi çok sevimli ve etkileyici bir bitki. Rize'deki bu görevim ile birlikte çayın hiçte öyle kolay elde edilir bir ürün olmadığını gördüm. Bölgemizin ve ilimizin en önemli ekonomik girdisi olan çay sektörümüze bizlerde katkı sağlama noktasında üzerimize düşecek görevlere her zaman hazırızdır. Çaykur olarak bölge ve ülke ekonomisine kazandırdığınız girdiler çok önemlidir. Sudan sonar en çok tüketilen çayımızın yurt içinde ve yurt dışındaki prestiji noktasında yürüttüğünüz çalışmalardan dolayı sizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum"dedi.

Rize Valisi Nurullah Çakır ve Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz'ın kendisini ziyaretine teşekkür eden, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "Rize Valiliğimizden önce ülkemizin değişik bölge ve şehirlerinde Vali olarak yapmış olduğunuz başarılı çalışmalarınızla tanınmaktasınız. Zatıâlinizin geçmişinde görev yaptığınız illerdeki başarıları çalışmaları bundan böyle Rize'miz için de önem arz etmektedir. Bu başarılarla dolu tecrübelerinizle inşallah bizlerde sizinle birlikte şehrimize çok daha faydalı hizmetler yapacağımıza inanıyorum. Rize Valimiz olarak, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemiz olarak tüm çalışmalarımızı kolektif bir dayanışma düşünce içerisinde yürütmenin güçüyle Rize'mize hep birlikte vereceğimiz hizmetlerde daha kısa zamanda neticeye ulaşmış olacağız. Çaykur ve çayımız bölgemizin en önemli omurgasıdır. Türkiye için önemli bir kurumdur. Halkımıza ve şehrimize hizmet etmek bizim için bir mutluluktur. Bu önemli görevi bizlere tevdi eden Sayın Başbakanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Bölgemizle özdeşleşmiş kurumumuza rektörümüzle birlikte yapmış olduğunuzu bu nazik ziyarete şahsım ve çalışanlarım adına teşekkür ediyorum"dedi.