AK Parti Pazar Kadın Kollarından Tüp Bebek Eğitim Semineri



Pazar Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve her yaştan kadının yer aldığı seminere kadın hastalıkları ve doğum uzmanları Opr. Dr. Şafak Hatırnaz ve Opr. Dr. Kenan Topçuoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Pazar İlçe Kadın Kolları Başkanı Gönül Bal, “İki Pazarlı doktor hemşerimiz Hatırmaz ve Topçuoğlu, bizi kırmayarak memleketlerine gelip kadın hastalıkları, tüp Bebek ve tedavisindeki yeni yöntemler hakkında yapacakları bilgilendirme için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Seminerde konuşan Dr. Topçuoğlu, tıpta yenilikler, kısırlıkla ilgili tedaviler, kadın hastalıkları ve tedavileri hakkında slayt eşliğinde katılımcıları bilgilendirdi.

Ardından Hatırnaz, tüp bebek ve tedavisindeki yeni yöntemler hakkında katılımcılara şu bilgileri verdi:
“Hamilelikle ilgili bütün kontroller ultrasonla bizim kontrolümüzde laboratuarlarımızda bilimsel olarak gözlemlenebilir. Bunlar bizim tarafımızdan yapılabilinecek şeyler. Ama ne olursa olsun gebelik bir süre sonra pozitifleştiği zaman zannediyorsunuz ki dünyanın en büyük mutluluğu, çünkü bebek sahibi olacaksınız. Ama 21 gün sonra bir bakıyorsunuz ki kalp atışı yok. İşte tüm bunlar aslında bizde insan olarak ilim olarak yapmış olduğumuz şeylerin muhtevi parkurdaki yerinin ne olduğunun teşhis yolu yani bizi yaradan kendi ruhundan oraya bir revizyon yapmıyorsa siz ne yaparsanız yapın o bebek dünyaya gelmeyecek. Burada akıbeti belirleyen biz olmuyoruz. Bir kere her şeyden önce bunu bilmemiz lazım. Bize gelen hastalarımızda bir şok, doktor bey niye olmadı. Şimdi Bakara süresinde her şerrin altında bir hayır olabilir, her hayrın altında da bir şer çıkabilir. Bunu bir tek Allahüteala bilir. Onun için bizim yaptığımız işin çizgisi çok yüksek. Öyle bir noktada çalışıyoruz ki çalıştığımız noktada yaradan ya suratımıza kapıyı kapatıyor, yada buyurun geçin diyor.”

Panelin daha sonraki bölümünde doktorlar katılımcıların sorularını cevapladı.

Eğitime katılan kadınlar da toplantının düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Konularla ilgili bilgilendirildiğimiz için çok memnunuz ve bütün herkesin bundan faydalanmasını istiyoruz" diye konuştu.