Cumhurbaşkanı Gül, Rize'de Çay Topladı

Çaykur'un örnek bahçelerinin bulunduğu tesiste çay bahçesine giren Gül, eline makas alarak köylü kadınlarla çay topladı. Yöresel kıyafet keşan giyen kadınlar, Cumhurbaşkanı Gül'ün çok güzel çay topladığını belirtince Gül, "Sınıfı geçtik" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bir ülkenin en büyük zenginliği, o ülkenin beşeri sermayesi dediğimiz nitelikli insanıdır. Nüfusun çok büyük olur, nitelikli değildir, size yüktür ama nüfusumuz küçük olur, çok yetişkindir, büyük bir zenginliktir" dedi.

Gül, Rize'deki temasları kapsamında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz tarafından karşılanan Gül, üniversitenin Şeref Defteri'ni imzaladı.

Gül, burada yaptığı konuşmada, Başbakanın ismini taşıyan üniversiteyi ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Gittiği her yerde o ilin üniversitelerini ziyaret ettiğini belirten Gül, "Dolayısıyla bu çerçevede bugün buradayım. Bu üniversite gelişmiş, 3 bine yakın öğrencisi olduğunu gördük" diye konuştu.

Daha sonra ziyaret basına kapalı devam etti.

Cumhurbaşkanı Gül, beraberindekilerle Gündoğdu beldesinde Çaykur'a ait Cumhuriyet Çay Fabrikası'nı da ziyaret etti.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Gül'e fabrikayı gezdirerek, yeşil çayın kuru çaya dönüştürülme safhalarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Gül'e, ÇAYKUR'un piyasaya yeni sürdüğü "didi" adlı soğuk çay ikram edildi. Soğuk çaydan birkaç Yudum aldıktan sonra "Bu da güzel ama ben sıcak çay tercih ediyorum" diyen Gül, bunun üzerine ikram edilen sıcak çayı içti.

Gül, Çaykur işçileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Jandarma Komutanlığı'nı da ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, binaya girişi sırasında kendisini karşılaşan askeri mangayla hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti.