Pazar'da Eğitim Şurası Yapıldı



İlçe Kaymakamı Selçuk Aslan başkanlığında, öğretmenevinde düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Mustafa Akbulut, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, ilçede bulunan okul müdürleri, okullardan seçilen öğretmenler, okulların aile birliği başkanları, öğrenci temsilcileri, ilçedeki dershane müdürleri, sivil toplum örgütleri, dernek başkanları ve sendika temsilcileri katıldı.

Eğitim konuları hakkında durum değerlendirmesi yapılan toplantıda konuşan Kaymakam Aslan, şunları söyledi:
“ Fiziki kapasite açığımızın yanında ikinci önemli bir husus öğretmen eksiğimiz. Şuan da 70 civarında norm açığımız söz konusu, 50’ye yakın ücretli öğretmen istihdamımız var. Öğretmen açığının yanında eğitimde istikrar her zaman başarıyı getirir kanısındayım. İlimizin konumu itibarı ile ilimizde görev yapan öğretmenlerimizin ortalama hizmet süresinin kısalığını ortadan kaldırabilirsek başarıda gözle görülür bir artış olacağına inanıyorum. İlçemizin yurt konusunda ki hassasiyetini ben de taşıyorum yurtlar oldukça önemli. Devletin bu anlamda alternatif sunması gerekmektedir. Eğitim sektöründeki sorunlar aslında belli. Kralın çıplak olduğunu sorunun ne olduğunu görmek isteyen herkes görür. Liyakate bağlı objektif kriterler içinde bir yapılanmaya gidilirse sorunların çoğunluğu kendiliğinden aşılacaktır. Theodore Roosevelt’in güzel bir sözü var. ‘Bir insanı ahlaken eğitmeden sadece zihnen eğitmek topluma bela kazandırmaktadır.’ Öğretmenlerimize güvenmek zorundayız. Son LYS sınavında Rize’mizin konumu, sıralaması 81 il içinde 63. üncü. Bu sadece öğrencilerimizin sırası değil idari olarak da altmışüçüncüyüz, veli olarak da öğretmen olarak da. Çıkartacağımız dersler alacağımız sorumluluklar var. İnşallah bu tür toplantılar hayırlı olacak, kendi kendimizle muhasebe yapma imkanı sunmakta, birbirimizi anlama birbirimizi tanıma imkanı sunmakta, inşallah somut sonuçlar somut çözüm önerileri çıkar diyorum.”

İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım konuşmasını yaptıktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Büyük, toplantıda gündeme alınacak konular ve Pazar’da ki genel durum hakkında bilgi verdi.

Katılımcıların fikirlerini ve isteklerini dile getirdiği, yapımı süren okullar ve yaz döneminde fiziki şartlarının düzeltilmesiyle ilgili onarım çalışması yapılacak okulların durumlarının bildirildiği, öğrenci ve öğretmenlerin hangi seviye de olduğu ve bu seviyenin daha iyi noktalara taşınması için ne gibi tedbirlerin alınması veya eksikliklerin tespit edilmesi konularında fikir alışverişinde bulunuldu.