Pazar'da tarihi 4 gözlü kemer köprünün kilit taşı konuldu



Pazar Türk Kızılay Şubesi Başkanı Esat Balta’nın girişimleri ile Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık dört ay önce yapımına başlanan köprünün eski haline uygun olarak yeniden inşası çalışmaları Elazığ ÖZ-BA İnş. San ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılıyor.

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, 70 metre uzunluğunda 3,05 metre enindeki köprünün kemerlerindeki çalışma sırasında taşların birbirlerine sağlam kenetlenmeleri ve dayanıklılığı için kilit taşının bugün yerine konulduğunu söyledi.

Aslan, Tarihi dört gözlü köprü olarak bilinen ve 1946 selinde 3 gözü tamamen yok olan köprünün tekrar hayat bulması için çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, “İlk kemer gözün orta kilit taşını yerine koyduk. İnşallah ilçemiz açısından oldukça abide bir eser olacak. Bunun ardından ilçemiz üzerindeki diğer köprülerimizi de tekrar gün yüzüne çıkartmak, tarihi eserleri yaşatmak ve restorasyonlarını tamamlamak istemekteyiz. Bu noktada Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi ve kontrolü üslenmiş durumda. Karayolları Proje personeline, kontrol personeline ve emeği geçenlere çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Köprünün görünürlülüğünü ve tanıtımını artırmaları açısından ışıklandırma projesi çalışmaları noktasında teşebbüslerinin devam ettiğini belirten Aslan, “İnşallah projenin tamamının içerisinde ışıklandırmanın da birlikte çıkacak olursa bundan sonra ilçemizden Hemşin güzergahına doğru seyahat edecek olan tüm vatandaşlar akşamları farklı bir güzelliği yani bir nevi boğaz köprüsü tarzı güzelliği çok daha güzel bir şekilde görmeleri mümkün olacaktır diye düşünüyoruz. Mütekait firma tarafından çok hızlı bir şekilde çalışma devam etmekte. Takriben Eylül ayı ortalarında işin tamamlanması ön görülmektedir” şeklinde konuştu.