Pazar'da görme engelli Ramazan'ın spor aşkı



Spor yapmayı çok sevdiğini belirten Durmuş, amaçlarının topluma mesaj verebilmek, örnek oluşturabilmek, farkındalık yaratabilmek ve kendilerini ifade edebilmek için spor yaptıklarını söyledi.

Pazar Çay Fabrikası’nda memur olarak çalıştığını ve doğuştan görme engelli olduğunu ifade eden Dursun, “Benim içimdeki yaşama hevesi doğduğum günden beri hiç sönmedi. Engelimi ortadan kaldırmak için değişik uğraşlara tutundum. Yani körü körüne yaşamamak için kendimi spora ve kitap okumaya verdim. Ayrıca Üniversite bitirdim. Her akşam işten çıktıktan sonra evde üzerimi değiştirip sahildeki yürüyüş parkuruna gidiyorum. Her ne kadar engelliler için yürüyüş alanı olmasa da bu benim spor yapmama engel değil. Belediyenin yürüyüş parkuruna kurmuş olduğu spor aletlerinden de faydalanıyorum. Herkese spor yapmalarını tavsiye ederim" diye konuştu.

Trabzonspor ve Pazarspor taraftarı olduğunu belirten Dursun, her iki takımında kendi sahalarında yaptıkları karşılaşmaları izlediğini söyledi.

Diğer görme engellilerin de evlerinden çıkıp spor yaparak kendilerini bu şekilde ifade etmeleri gerektiğini isteyen Dursun, “Olimpiyatlarda bile başarı sağlayan engelli kardeşlerimiz var. Azmin önünde hiçbir şey duramaz" dedi.