Pazarspor 40. yılını ve şampiyonluğunu coşkuyla kutladı




Pazar Meydan Parkı’nda düzenlenen gecede çok sayıda taraftar, mavi beyaz bayrakların dalgalandığı alanda yörenin sevilen seslerinden Bülent Aslan’ın yanı sıra yöresel sanatçılar katıldığı müzik-eğlence eşliğinde takımlarının 5 yıl aradan sonra gelen zaferi ve 40. kuruluş yıllarını büyük coşkuyla kutladı.

Kutlama programına Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Nurullah Çakır, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Ahmet Basa, AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar, AK Parti İlçe Başkanı Adem Yıldız, Pazarspor Başkanı Hüseyin Yangın ve yönetim kurulu üyeleri, teknik ekip, futbolcular ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Bakan yazıcıcı burada yaptığı konuşmada, kulüplerin birbirini takip ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Çaykur Rizespor Süper Lige ve hemen arkasından Pazarspor bir üst kademeye çıktı. Çaykur Rizespor’un bu sene yaptığını inşallah Pazarspor seneye dener ve başarır. Sizin gecenin bu saatinde etkinliği kutlamak için burada oluşunuz Pazaspor’un yürüyüşünün ne denli hızlı ve tempolu olacağını göstermiştir. Bizde inşallah imkanlar ölçüsünde desteğimizi sürdüreceğiz. Geçen geldiğimde Pazar’da sporla ilgili etkinlikleri izledim gurur duydum. Öğrencilerimizin, çocuklarımızın değişik branşta sportif aktivitelerin içerisinde olması gerçekten bizim yüzümüzü güldürüyor. Spor en iyi iletişim aracıdır. Kardeşliğimizin, birlikteliğimizin daha güçlü hale gelmesinin önemli araçlarıdır. Ben bir kez daha Pazarspor Kulübümüzü kutluyorum. Onun değerli başkanını, yöneticilerini, teknik heyet ve sporcularını tebrik ediyorum.”

Kulüp Başkanı Hüseyin Yangın, yaptığı açıklamada, kuruluşlarının 40. yılında tekrar bir üst lige çıkmanın sevincini taraftarlarıyla birlikte eğlenerek yaşadıklarını belirterek, “Allah bana bu takımda ikinci kez 2. Lig'i nasip etti. İnşallah burada kalıcı oluruz ve ileride üst liglere çıkmaya çalışırız. Teknik heyetimize ve bütün sporcularıma çok teşekkür ediyorum, alın terleriyle buraya kadar geldiler. Ayrıca vefakar taraftarlarımız ile bizden desteklerini esirgemeyen herkese de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yangın, “Gayemiz sadece Pazarspor’un 40. Kuruluş yılını ve şampiyonluğunu kutlamak değil. İstedik ki bütün taraftarlar olarak bir araya gelip kaynaşalım” dedi.

Yangın, Bakan Yazıcı’dan taraftarların önünde maraton türbinin üzerinin kapatılması için söz vermesini istirham ederek, bunu kendilerinden esirgememelerini istedi. Ve kazandıkları kupayı Bakan Yazıcı ile birlikte havaya kaldırdı.

Daha sonra kutlamalar müzik eşliğinde coşkuyla devam etti.