Milletvekili Karal, Yemenli gazetecileri ağırladı



Toplantıya Türkiye Yemen Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Rize Milletvekili Hasan KARAL Başkanlık ederken toplantıya Yemen Parlamentolararası Dostluk Grubu genel sekreteri İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Yemenli gazeteciler Mr. Abdulbaset Mohammed Abdullah Al- Nawah ( koordinatör ) ,Mr. Basheer Abdullah Abdo Al- Hazmi , Mr. Abdulgader Al- Shater, Mr. Abdulrahman Mohammed Abdurrahman Muhatar, Mr.Hamzah Abdo Hadrami, Mrs Hana Mohammed Ezzaddin Al- Wajeeh , Mr. Fuad Ali Ali Abdo , Mrs. Amira Abdulnaser Ahmed Al- Madhagi , Mrs Shezaan Azhar Khan , Mr. Fakhri Hasan Abdullah Al – Arashi, Mr. Khaled Abdo Ahmed Al- Nadhari, Mrs Ranya Abdulkerim al- Gunaid katıldı.

Gazetecilerin soru yağmuruyla karşılaşan Rize Milletvekili Hasan Karal’ Tercüman ihtiyacı hissetmeden soruları alması dinlemesi ve bir o kadarda mükemmel Arapça’sıyla Yemenli gazetecilerin gönlünü fethetti.

Milletvekili Karal; Türkiye Yemen Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanlığına 09/02/2012 tarihinde seçildiğini hedeflerinin Türkiye ve Yemen’in dostluğunun en üst noktaya çıkarmak olduğunu, ancak faaliyetlerimizi tek taraflı olarak muadilimiz olmadığından istenilen noktaya taşınamıyor . Temenimiz Yemen parlamentosunda da dostluk grubunun kurulması ve çalışmalarımızın verimliliğinin artmasıdır.

Soru üzerine Milletvekili Karal ; Nobel ödüllü Yemenli gazeteci ve insan hakları savunucusu Tevekkül Karman ile beraberindekileri TBMM’ de ağırladıklarını her platformda Türk ve Yemenli İş adamlarının karşılıklı olarak gidiş gelişlerinde her türlü desteği verdiklerini ticaretin geliştirilmesi yönünde her türlü desteği verdiklerini belirtti. Yemeni çok önemsediklerini orada bir Türk okul açtıklarını belirti.

Milletvekili Karal; bizler sizleri çok seviyoruz Yemende çok şehidimiz var, Bizim en meşhur şarkılarımızdan biride yemen şarkısıdır. Bizler bu günlere gelmek için çok uğraştık , çok çalıştık. İnşallah sizlerinde güzel günleri göreceğine inanıyoruz. Bütün gayemiz İslam dünyasını yüceltmek. Tecrübelerimizi Yemen halkının güzel günlere kavuşması doğrultusunda aktaracağız dedi.

Milletvekili Karal, misafirlerine her zaman olduğu gibi Türk Çayı olan organik Çaykur çayı hediye ederek Türk çayının dünyada bir numara olduğunu da söylemekten geri durmadı. Gazetecilerde Milletvekili Karal’a Yemen kahvesi hediye ettiler.