Pazar Müftüsü Başsan'ın Regaib kandili mesajı



İsmail AKDEMİRCİ
Başsan, mesajında “Yüce Allah’ın insanlara rahmet ve nimetlerini çokça ihsan ettiği belli vakitler verdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Haftanın günleri arasında Cuma; kameri aylardan olan Recep, Şaban ve Ramazan bu tür feyiz ve bereketi bol zaman dilimlerindendir. İslam dinine gönülden bağlı Yüce milletimizin “üç aylar” diyerek özel bir önem verdiği Recep, Şaban ve Ramazan aylarının başlangıcına ulaşmış bulunuyoruz. Sevgili Peygamberimiz, bu aylarda her zamankinden daha çok ibadet ederdi. Ümmetinin de bu aylarda çok ibadet etmelerini tavsiye edeiyordu. Resulullahın duası şöyle idi. “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını hakkımızda hayırlı kıl, bizi Ramazan ayına kavuştur.” Kuşkusuz bu aylar, dünyanın ağır meşgaleleriyle bunalan ruhlarımızı dinlendirmek ve kulluk şuuru içinde Yüce Allah’ın rahmet ve merhametine sığınmak için çok kıymetli fırsatlardır. Cenâb-ı Hakk (c.c.) biz mü’minler için rahmeti, feyiz ve bereketi bol olan günler ve aylar halk etmiştir. Nasıl ki haftanın günleri arasında Cuma günü faziletli bir gün ise, “üç aylar” olarak bilinen Receb, Şaban ve Ramazan ayları da fazileti büyük, feyiz ve bereketi bol, mübarek aylardır. Bu duygu ve düşüncelerle, Üç ayların ve Regaip kandilinin birlik, beraberlik, kardeşlik ve barışa vesile olması temennisi ile Pazar’ımıza, memleketimize, milletimize ve tüm İnsanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Üç aylarınızı ve Regaip kandilinizi tebrik ediyorum."

Başsan, Perşembe günü, akşam namazından sonra Pazar Merkez Hatuniye Camiinde Mevlidi Şerif programına tüm halkın davetli olduğunu söyledi.