Gültekin, Arap ülkelerinin Doğu Karadeniz'e ilgisi arttı



Gültekin, yaptığı yazılı açıklamada, Dubai'de düzenlenen Arabian Travel Market 2013 Turizm Fuarı'na katılarak bölgenin tanıtıldığını ifade etti.

Turizmin bölge için önemli bir sektör olduğunu belirten Gültekin, şunları kaydetti:

"Bölgemizin turizmden daha çok pay alabilmesi adına bir çok ülkede tanıtım faaliyetlerinde bulunuyoruz. Arap ülkelerinde Doğu Karadeniz bölgesi adına sevindirici gelişmeler görüyoruz. Bölge olarak yaz turizmi ile ön plana çıkmış bir bölgeyiz ama artık kış turizmi konusunda da ciddi argümanlarımız var. Arap dünyasının Doğu Karadeniz Bölgesi'ne ilgisi her geçen yıl ciddi anlamda artış gösteriyor. Bölgemize gelen Arap turist sayısının son yıllarda yüzde 116 civarında artış gösterdiğini görüyoruz. Bu çok umut verici ve yüksek bir oran."

Gültekin, artan turist sayısına karşı konaklama alanında ciddi sorunlar yaşandığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki dönemlerde iş adamlarımızın bölgemizde konaklama tesisi alanında yatırım yapmalarını sağlayacağız. Konaklama sorunu çözülürse bölgemizde turizm faaliyetlerinin daha üst seviyeye çıkacağına inanıyoruz. Arap coğrafyası sıcak bir bölge ve Doğu Karadeniz'i 'cennetten bir yer' diye tanımlıyorlar. Bölgeden çok etkileniyorlar. Konaklama sorununun çözülmesi halinde turizmde büyük bir ilerleme kat edeceğimizi biliyoruz. Bu sorunun aşılması için her türlü girişimi sürdürüyoruz."