Anne çocukları için balıkçılık yapıyor

Fındıklı ilçesinde yaşayan Havva Latifoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 25 yıl önce bedensel engelli Mustafa Latifoğlu ile severek evlendiğini, bu evlilikten Cumhur Hikmet (23), Gül Ayşe (21), Elif (20) ve Gaye (14) adlı 4 çocuğu olduğunu belirtti.

Eşinin ÇAYKUR'da mevsimlik işçi olarak çalıştığını ancak engelli olmasından dolayı evliliğinin ilk yıllarından itibaren birçok işi kendisinin yaptığını anlatan Latifoğlu, tavuk yetiştirdiğini, bahçesinde sebze ve meyve ürettiğini, haftada bir gün ürünlerini ilçe pazarında sattığını, diğer günlerde ise "Gurbet 53" adlı teknesiyle balığa çıktığını söyledi.

Çocuklarından üçünün üniversitede, birinin ise lisede eğitim gördüğünü ifade eden Latifoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çocuklarımın okuyarak iyi görevlere gelmesi için mücadele veriyorum. Çocuklarımın harçlıklarını pazarcılık, balıkçılık ve diğer işlerle karşılıyorum. Onların okuyarak ilerde kariyeri olacak, bunları hayal ediyorum. Belki iyi bir yere geldiklerinde onlara 'Senin annen çiftçiydi' diyecekler. Ben de öyle söyleyen olursa 'Köylü milletin efendisidir' diyeceğim."

Çalışmaktan asla yılmadığını kaydeden Latifoğlu, "Eşim bedensel engelli olduğu için çoğu iş bana kalıyor. Erkek, kadın, baba ve anne, evin her şeyi benim. Kışın yakacak odun hazırlanması, inek bakımı, bağ bahçe işleri, balıkçılık, her şey benden soruluyor. Yorulmuyorum, çocuklarımın başarılarını gördükçe cesaretim ve gücüm artıyor" dedi.

-"Kadınlar çok şey başarabilir"-

Latifoğlu, kadınların "eşim getirsin, ben yiyeyim" düşüncesi içinde olmaması gerektiğini belirterek, "Eşler birbirine danışarak yardımcı olmalı. 'Erkek çalışır, kadın yer' sözü doğru değil. Birlik olunca yapılamayacak hiçbir şey yok. Kadınlar çok şey başarabilir" ifadelerini kullandı.

Mustafa Latifoğlu ise eşinin azmi ile gurur duyduğunu vurgulayarak, "Onunla evli olduğum için Allah'a şükrediyorum. Her işini 'Bismillah' diyerek yapar. Engelli olduğum için ona birçok işte yardımcı olamıyorum. Bana engelli gözüyle değil hep sevgiyle baktı, bir kere bile onurumu kırmadı" diye konuştu.