Pazar'da Öğrencilerden Ekoloji Denge Münazarası



Pazar Öğretmenevi'nde düzenlenen ve Pazar Anadolu Öğretmen Lisesi Dil ve Edebiyat öğretmeni Kamil Görmüş'ün yönettiği münazaraya, Kaymakam Selçuk Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, siyasi parti ve sivil toplu kuruluşlarının temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ile velileri katıldı.


İlçedeki 7 Liseden 8 öğrenci temsilcisinin 4’er kişilik 2 grup halinde katıldığı münazarada,yeşil grup ‘Ekolojik Denge Korunabilir’, Kırmızı grup ise ‘Ekolojik Denge Korunamaz’ tezini savunarak yarıştılar. Münazarada öğrenciler, ekolojik dengenin korunmasına ilişkin farklı görüşlerini katılımcılara sundular.

Kıyasıya mücadeleyle geçen yarışmada Kırmızı grup ‘Ekolojik Denge Korunamaz’ tezini çok iyi savundukları gerekçesiyle juri tarafından birinci ilan edildi.

Görmüş burada yaptığı konuşmada, amaçlarının karanlığa doğru yol alan dünya için bir umut ışığı yakmak olduğunu ifade ederek, “Bu ışığı yakan ellerin sayısını artırmak, öğrencilerimizin araştırma, inceleme, yorum. Sentez ve analiz yapma yeteneklerini kazanmalarına, Türkçemizi etkili ve güzel bir şekilde kullanmalarına yardımcı olmaktı” dedi.

İlçe Milli Eğirtim Müdürü Büyük ise herki grubun öğrencilerini ve hazırlanma aşamasında onlara destek olan öğretmenlerini tebrik ettiklerini söyledi.

Yarışma sonunda katılan öğrencilere ödülleri Kaymakam Aslan ve Milli Eğitim Müdürü Büyük tarafından verildi.