AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Rize'de



Şentop, Türkiye'de Türkler ile Kürtler arasında herhangi bir sorun olmadığını belirterek, "13 milyonun üzerinde Kürt Türk evlilikleri var. 30 yıldır devam eden terör hadisesi çok ciddi yaralar bıraksa da, milletin içerisinde ciddi bir ayrışmaya yol açamadı" dedi.

AK Parti'nin sandıktan çıkan oyun yanında kalbi desteğe sahip olduğunu ifade eden Şentop, "AK Parti her seçimde desteğini arttırıyor. Partimize olan bir itimat var. Referandumlarda da bunu gördük. Bu bakımdan biz sandıktan çıkan sonuçtan çok daha fazla milletimizin kalbinde bir desteğe sahibiz" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çözüm sürecine ilişkin 17 maddelik bir açıklama yaptığını söyleyen Şentop, şöyle devam etti:
"Bunların 15 tanesi Anayasa ile ilgili. Araya tutuklu vekilleri de katmış. Çözüm süreci ile ilgili nasıl bir münasebet kurmuşsa. Anlattıklarında yeni bir şey yok. 'Bu sürecin karşısında değiliz' diyor ama neresinde onu söylemiyor. Yanında, ortasında, arkasında bir yerinde durmuyor. Durursa bir tarafta partisini tutamayacak. Adeta bütün tarafları memnun edecek muğlak duruşunu sürdürüyor"

MHP'nin ise Kürt sorunu, terör sorunu veya şehit cenazeleri olması halinde güçlenebileceğini, sesinin çıkacağını savunan Mustafa Şentop, MHP'nin devletin değil, Devlet Bahçeli'nin bekasını düşündüğünü savundu.

Şentop, Türkiye'nin hiçbir meselesinde MHP'nin sesinin bu kadar gür çıkmadığını ifade ederek, "IMF kriz döneminde komiser gönderince mi, kriz döneminde mi, bankalar hortumlanınca mı Devlet Bahçeli'nin sesi bu kadar gür çıktı- Şehit cenazeleri geldiği zaman dahi sesi bu kadar çıkmıyordu. Şimdi mesele devlet meselesi değil, MHP'nin varlık yokluk, hayat memat meselesine dönüştü. O nedenle sesi bu kadar gür" şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmalarını yazılı metinden okuduğunu dile getiren Şentop, "Okuduğu metinde bağırdığı yerler büyük harfle yazılıyor. Büyük harfle başladığı zaman bağırmaya başlıyor. Son zamanlarda herhalde klavyenin tuşları mı takıldı ne olduysa metnin tamamı büyük harfle yazıldığı için başlarken bağırıyor, bitene kadar hiç durmadan bağırarak bitiriyor konuşmasını. Yazan arkadaşların elinde Bahçeli'nin 82 model arabası gibi bilgisayar varsa biraz daha dikkat etmeleri lazım. Normal metinlerde olsun ki bu kadar yormasınlar Sayın Bahçeli'yi" dedi.

Şentop, çözüm sürecine değinip Türkiye'de Kürt vatandaşları ile hiç bir sorun olmadığını ifade ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Milletimiz ciddi bir olgunlukla konuya yaklaşıyor. Dünyada böyle sorunların olduğu yerlerde etnik ayrışma da başlıyor. Türkiye'de ise Kürt vatandaşlarımız sadece o bölgede yaşamıyor. Elimizdeki istatistiki bilgiler gösteriyor ki yüzde 60 oranında Ankara'nın batısında yaşıyor. Bunların bir kısmı komşumuz ve evlilik bağımız var. 13 milyonun üzerinde Kürt Türk evlilikleri var. 30 yıldır devam eden terör hadisesi çok ciddi yaralar bıraksa da, milletin içerisinde ciddi bir ayrışmaya yol açamadı. Terör sorunu olarak kaldı, siyasi sorun haline gelebildi ama sosyal soruna dönüşmedi. Bu sorun tabana yayılamadı."