7. Pazar Şenlikleri'nin tarihi belli oldu



Ramazan Bayramından sonra yapılacak 7. Pazar Şenlikleri için Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda Kaymakam Selçuk Aslan Başkanlığında Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodoman, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Ergenç, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarların katıldığı geniş kapsamlı istişare toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası Kaymakam Aslan Başkanlığında bir alt tertip komitesi kurularak çalışmalara başlanacak.

Kaymakam Aslan, geçen yıl yapılan ve 40 gün devam eden Pazar Spor Şenlikleri'nin bu yıl “Pazar Şenlikleri” adı altında 3 veya 4 günle sınırlandırılacağını belirterek, “Şenliklerimiz ağırlıklı alt başlığın spor olması kaydıyla, Kültür ve Tarih etkinlikleri ile geliştirilmiş yöresel değişik branşlarda faaliyetlerimiz olacak” dedi.

Yapılacak şenliklerin Pazar’a yatırımlar çekebilmek açısından, Turist çekmek açısından ve en önemlisi Tarihi bir ilçeyi tanıtım açısından önemli olduğuna vurgu yapan Kaymakam Aslan, “Ben samimiyetle inanıyorum ki Pazar’ın şenlik veya festival gibi bir vizyona ihtiyacı var. Pazar’ın duyurulmasına ihtiyaç var. Çünkü yörenin en eski idari merkezi olmasına rağmen tam tanıtılmamış olması noktasında bir eksikliğimizin işaretidir. Bu boyutuyla ilçe tanıtımına ağırlık vermemiz gerektiği gibi bir sonuçta çıkartıyorum. Bu yönüyle yapacaksak ilçe şenliğini hep birlikte işe sarılarak başta Pazarlılar sahip çıkarak yapmalıyız. Yapmış olmak adına bir şeyleri yapmamak lazım. Bir şeyler sönük şekilde yapılırsa ister istemez yapmak isteyen insanlarında şevki kırılır. Bu anlamda bu yılki şenlikleri her zamankinden daha iyi şekilde yapmalıyız” diye konuştu.