Pazarlı iş adamı 5 yıldızlı otel için yer talep etti



Abdullah UZUN
Apaydın, İlçe Kaymakamı Selçuk Aslan, Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa ve Meslek Yüksekokulu Derneği Başkanı Abdullah Uzun ile bir araya gelerek konu hakkında görüşme yaptı.

Daha önce birkaç kez Pazar'da yatırım yapmak için girişimlerde bulunduğunu belirten Pazarlı iş adamı Apaydın, “Bu kez memleketime hizmet yapmak için hazırım. Bana yer tahsis edin en az 200 kişiye de iş sahası açayım. İlçemde yatırım yapmak bana mutluluk verir. Hiçbir masraftan kaçmadan Pazar'a beş yıldızlı bir otel yapmak istiyorum. Bunun için Kaymakamımız, Belediye Başkanımızın bana yardımcı olmasını rica ediyorum" dedi.

Daha sonra İlçe Kaymakamı Aslan, yaptığı konuşmada, ilçeye yatırım yapmak için tamda 23 Nisan’da gelen iş adamını takdirle ve teşekkürle karşıladığını ifade ederek, “Bilindiği gibi kamuya ait yani hazineye ait arsalar ilçemizde yok denecek kadar azdır. Otel için en az 10 dönüm yere ihtiyaç vardır. Temennim bu güzel yatırımın ilçemize gelmesidir. Orman İşletmesine ait Hamidiye bölgesinde bulunan arsa eğitim amaçlıdır. Burayı eğitim hizmetlerinde özellikle İmam Hatip Lisesi için kullanılmak için görüşmeler yapıldı. Aynı alanda yer tahsis yapılıp yapılamayacağının yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Böyle güzel yatırımı da kaçırmak istemiyoruz” dedi.

Belediye başkanı Basa ise ilçelerine yatırım yapmak isteyen iş adamlarına her türlü yardımı yapmak için hazırız olduklarını belirterek, “Öncelikle yapacak olduğu beş yıldızlı otelin projesinin yapılıp buna göre ne kadar yerin tahsis edileceğinin görülmesi gerekir. Orman İşletmesi alanının belediyemiz meclisince eğitim alanı olarak ayrılmıştır. Yeni bir yer bulunursa meclisimizde yeniden görüşme yaparak değerlendiririz. Biz ilçemize yapılacak olan kamu ve özel yatırımların önünü açmaya hazırız. İş adamımıza böyle hayırlı bir iş için gelip bizimle görüşmesinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.