Gültekin, Pazar'da muhtarlarla bir araya geldi



Gültekin, Başbakanın en fazla önem verdiği projelerden olan KÖYDES kapsamında köy yollarının çalışmaları hakkında istişare etmek ve köy içme sularının iyileştirilmesi kapsamında sürdürdüğü ilçe ziyaretlerinde Pazar’da köy muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

KÖYDES kapsamında yürütülen çalışmalarla görüşmek üzere Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya, Gültekin'in yanı sıra Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, İl Genel Meclisi üyeleri Rasim Çorbacı ve Erdal Biber ile köy muhtarları katıldı.

Kaymakam Aslan yaptığı konuşmada, İl Genel Meclisi Başkanının teşrifleriyle bugün Pazar’ı konuşacaklarını belirterek, “Ne yaptık, ne yapabildik, nasıl yaptık, neyi eksik bıraktık, eksik kalan kısımlar neden eksik kaldı konusunu hep beraber istişare edeceklerini söyledi.

Aslan, bir önceki dönemde Pazar’da olmamasına rağmen yatırımları inceleme şansı olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
“Emeği geçen başta benden önceki Kaymakam Ümit Hüseyin Güney olmak üzere İl Genel Meclis üyelerimize, KÖYDES Birliğinde üye olan muhtarlarımıza ve tüm muhtarlarımıza dışarıdan destek veren İl Genel Meclis Başkanımıza ve Sayın Valilerimize çok teşekkür etmek istiyorum. Hakikaten Pazar açısından çığır açılacak devasa bir hizmete imza atılmıştır. Tabiî ki bu kadar büyük çalışma olunca ister istemez eksik kalma yetersiz olma veya adlandığı gibi sonlandıralınamayan kısımlar illaki olmuştur. Bunların farklı nedenleri vardır. Maddi imkanlar yetmemiş olabilir, köylülerle çalışma için tam işbirliği sağlanamamış olunabilir. Yaptıklarımız kadar eksik bıraktıklarımızı da görmek zorundayız. İnşallah bu tür toplantılarla bir nevi kendi cebimize öz eleştiri yapacağız. Bu yılı planlarken neye ihtiyacımız olduğunu doğru tespit etmeye çalışacağız. Yeterki hep beraber çalışmalarımızı yürütürken iyi niyetli olalım. Vicdanımızla hakkaniyetli olalım. Komşusu açken tok yatan bizden değildir düsturumuz olsun. Komşu köyümüzün yolu yokken biz ikinci kat beton atamadık demeyelim. Komşu köyün içme suyu yokken bana niye ikinci bir depo yapmadınız demeyin. Geçmişe baktığımızda ilçemizde devasa bir atılım oldu. Özellikle KÖYDES yatırım planının başlamasıyla beraber belki 75 yılda yapılmış işleri son 5 yıla sığdırdık. Köylerimizde artık kanalizasyon konuşuyoruz. Nitelikli sulama projelerini konuşuyoruz. Çağ değişiyor, teknoloji değişiyor. Teknolojiden sadece şehirde insanlar değil, kırsalda yaşayan insanlarda faydalanma içerisindedir. Kamu kurumları olarak bu imkanları vatandaşlarımızın ayağına kadar taşımakta bizim boynumuzun borcudur. Ve aslı görevimizdir. Vatandaşlarımızın talebini yerine getirmek zorundayız. Ama birazda sabır etmeliyiz çünkü elimizde sınırsız bir kaynak yok. Elimizdeki kaynağı hakkaniyetli bir sıralamayla öncelikli ihtiyaçlıdan başlayarak planlı şekilde harcamak zorundayız. Kamu kaynağını verimli kullanmak zorundayız. Bu paranın içerisinde yetim ve kul hakkı var.”

İl Genel Meclisi Başkanı Gültekin ise Köylere Hizmet Götürme Birliklerince Pazar'da geçmiş yıllarda yapılan yatırımları değerlendirmek ve gelecek dönemde yapılacak çalışmaları programlamak için toplandıklarını ifade ederek, "Pazar'da yapılan yol genişletme çok önemli bir çalışma. Kısmen bu dönemlerde sizler ve bizler sıkıntı yaşadık. Günümüze kadar sirayet eden sıkıntılarımız var. Ama yapılan işin büyüklüğüne ancak diğer ilçelerimize gittiğimizde şahit oluyoruz. Rize'de, ilimizin coğrafi konumunu göz önüne alarak kararlar alıyoruz" diye konuştu.

İlçelerde makine parkurunu genişlettiklerini kaydeden Gültekin, şunları söyledi:
"6 milyon liralık makine siparişi verdik. Hedef koyduk, bu yılı çevre ve temizlik yılı ilan ettik. 11 kamyon ve 2 bin çöp konteynırı gelecek, bütün ilçelerimizin köylerinde haftada bir gün, yoğun olan yerlerde haftada 2 gün çöp toplanacak şekilde sistem kuruldu. Bu sistemle köylerimizin çöp sorununu çözmüş olacağız. Ayrıca 2013 yılı bizim için köylerimizde kanalizasyonla ilgili proje üretme yılı olacak. İstanbul Teknik Üniversite ve Unilever ile ortak çalışma yürüteceğiz. Öncelikle Fırtına Vadisi ve 348 köye proje yapacağız."

Toplantıda Gültekin, köy muhtarlarının problemlerini ve isteklerini dinledi.