Herkes Beyinlerini O Yüreklerini Yazdı



Yazarlarımızdan Mehtap Altan çok yakında bomba gibi bir kitapla edebiyat dünyasında 'Kitaplı Yazarlar' bölümündeki yerini alıyor.

Uzun süren bir çalışmaydı Altan'ın ki. Gecelerinin gündüzlerine karıştığı çok yoğun bir süreçti yaşadığı.

Bitti çok şükür. Zor günleri aştı Mehtap Altan. Şimdi sıra bugüne kadar yaptığı çok özel röportajları arka arkaya dizmeye geldi.

Bu kitapta kimler mi var? Söylemiyoruz. Bir bilseniz kimlerin olduğunu inanın kitapçıların kapılarında yatar ve çıktığı ana kadar bekçiliğini yaparsınız kitabın.

Yılmadı Mehtap Altan. Usanmadı. Tam yıkıldığı anlarında Allah'ına öyle bir sığındı ki, en büyük gücü O'ndan aldı güzel yazar. Ve dilinden hiç düşürmediği edebiyata duyduğu sonsuz aşktan aldı gücünü.

Bugünlerde yüzü gülüyor Altan'ın. Türkiye'nin isim olmuş en başarılı şair ve yazarlarla “Edebî Söyleşi” adı altında yaşam, şiir ve edebiyat üzerine keyifli sohbetlere imza attı.

Analarından edebiyatçı doğanlarla, sonradan edebiyatçı olmuşları gördü bu süre zarfında!..

Fakat kitaba konu olanların hepsi altın, hepsi mücevher kadar değerli isimler. Sizlerin taparcasına sevdiğiniz isimler Mehtap Altan'ın kaleminde farklı açılardan boyut atlamaya hazırlanıyorlar adeta.

Altan’a “Edebî Söyleşiler” kitabının çıkış amacını sorduğumuzda “Edebiyata gönlünü, emeğini, yüreğini vermiş farklı düşüncedeki ünlü ve başarılı şair ve yazarlarımızı, edebiyatın ortak dilinde buluşturmaktı amacım. Türkiye mozaiğini oluşturup birçok rengin tek bir renge açtığı pencereyi göstermekti düşüncem. Çünkü edebiyatın insanları tek bir terennümde buluşturan kutsal bir tınısı vardır” dedi…

Kitapta olan ünlüler, asıl şimdi ünlü oluyorlar bize göre. Çünkü okuyucularının gönlüne edebiyatın emek odasından girecekler bu defa.

Sorulan sorular ile verilen cevapların ortak türküsünü dinleyecek edebiyatseverler. Kitabın basılması ve satışa sunulmasıyla birlikte bu ünlülerin başka bir yönleri hayranları tarafından ilk kez görülecek.

Çünkü Altan onların herkesin bildiği beyinlerini değil, hiç kimsenin bilmediği yüreklerini kaleme alıyor kitabında.