Öğrencilerden Anlamlı Kampanya

Ali Kemal Atik
İlçedeki 9 Mart İlkokulu 4. sınıfta okuyan 9 yaşındaki Şevval Gerz'in bedensel engelinden dolayı tekerlekli sandalye ile okula gelmesine üzülen sınıf arkadaşları, sınıf öğretmenleri Suna Hürremoğlu'na, Gerz'e yardım etmek istediklerini söyledi.

Öğrenciler daha sonra Hürremoğlu'nun desteği ile Çayeli Kaymakamlığı'ndan izin alarak, ameliyatla yürüme imkanı bulunduğu ancak maddi durumları elverişli olmadığı için ameliyatı yaptıramadığı belirtilen Şevval Gerz'in ameliyat masraflarını karşılamak amacıyla 2 hafta önce yardım kampanyası başlattı.

Hürremoğlu ve öğrenciler, kampanya kapsamında kermes düzenledi. Kermeste oyuncaklarını, kitaplarını ve elbiselerini satan öğrenciler, 3 bin lira topladı. Kampanyaya devam eden öğrenciler, hayırseverlerin de katkılarıyla Şevval için 22 bin lira toplamayı başardı. Şevval'ı ameliyat ettirmek için 55 bin liraya ihtiyacı olan öğrenciler, yetkililerden ve vatandaşlardan kendilerine destek olunmasını istiyor.

Sınıf öğretmeni Suna Hürremoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bedensel engeli nedeniyle yürüyemeyen Şevval Gerz'in daha önce 2 ameliyat geçirdiğini ancak yürüyebilmesi için 2 ameliyat daha olması gerektiğini belirtti.

Zeki bir öğrenci olan Şevval Gerz'i ameliyat ettirebilmek amacıyla öğrencilerle kampanya yürüttüklerini dile getiren Hürremoğlu, "Şevval, ortopedik engelli, 4 yıldır öğretmenliğini yapıyorum. Şevval için çeşitli kermesler düzenledik. Öğrenciler oyuncaklarını, kitaplarını ve kullanmadıkları elbiselerini Şevval için sattı. Kermeslerden 3 bin lira gelir elde edildi. Ancak Şevval'ın yürüyebilmesi için 2 ameliyat daha gerekli ve bunun için de 55 bin liraya ihtiyaç var" dedi.

Kampanyada 22 bin lira topladıklarını belirten Hürremoğlu, Şevval'e yardım etmek isteyen duyarlı vatandaşları Halkbank Çayeli Şubesi'ndeki "01010350" numaralı hesaba yardımda bulunmaya çağırdı.