RTE Üniversitesi Rektörü Yılmaz'dan övgüler

Yılmaz, üniversitenin 2012-2013 akademik yılı açılış törenindeki konuşmasında, 2006 yılında Rize Üniversitesi adı altında kurulan üniversitenin, 11 Nisan 2012'de Üniversite Senatosu'nun oy birliğiyle aldığı karar ve Başbakan Erdoğan'ın müsaadeleriyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi adını aldığını ifade ederek, ''Bu bizim için çok büyük bir gurur olduğu gibi çok büyük de bir sorumluluktur'' diye konuştu.

İçinde bulunulan bilgi çağının en önemli sermayesinin bilgi, teknoloji ve yetişmiş insan gücü olduğunu vurgulayan Yılmaz, ''Bunların üretildiği yerler üniversitelerdir. Bu açıdan bakıldığında üniversitelerin devletlerin kalkınmasında son derece önemli yere sahip olduklarını görürüz. 2005 yılında ülkemizde 60'lar seviyesinde olan üniversite sayısı bugün 180'lere ulaşmıştır. Dünyanın ekonomik kriz ile mücadele ettiği bir zaman diliminde ve en sıcak coğrafyasında bunun gerçekleştirilmiş olması bilim adına takdire şayandır'' dedi.



Üniversitede 14 bin öğrenci, 600 akademik personel bulunduğunu kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:
''Üniversitelerin gelişim sürecinde karşılaştığı en büyük problem yetişmiş öğretim üyesi eksikliğidir. Ülkemiz ihtiyaç duyduğu beyin gücünün planlanması, gerekli zaman diliminde, uygun şekilde yapılmadığından yeni üniversitelerin açılışıyla birlikte Anadolu'daki üniversiteler öğretim elemanı yetersizliğiyle karşılaşmıştır. Yeni kurulan ve gelişmekte olan bu üniversitelerin gerçekleriyle uyuşan acil bir planlamanın Türk yüksek öğretiminin atıl kapasite oluşturmama adına yapacağı en önemli çalışma olacağı kanaatindeyim. Yeni üniversiteler kurarak yüksek öğretimi yurt sathına yayan, üniversitelerin önündeki yığılmaları önleyen, Anadolu insanının bilimle buluşmasının önünü açan, üniversitelerdeki baskıcı zihniyete son veren, milli bütçeden eğitim ve Ar-Ge için Cumhuriyet tarihinin en büyük payını ayırarak her zaman bilim ve bilim adamının yanında olduğunu gösteren Başbakanımıza teşekkür ediyorum.''

Yılmaz, Üniversite Senatosu'nun 8.11.2012 tarih ve 63/1 sayılı kararıyla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a fahri doktora unvanı verildiğini belirterek, fahri doktora diplomasını Başbakan Erdoğan'a takdim etti.

Törene Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Nurullah Çakır, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başbanı Rifat Hisarcıklıoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları katıldı.