Erdoğan'dan tıp bayramı mesajı

Mesajda, tüm dünyada büyük önem kazanan sağlıklı yaşam hassasiyetine paralel biçimde, tıp alanında da önemli gelişmeler kaydedildiğini belirten Başbakan Erdoğan, Hükümet olarak kendilerinin de insan sağlığını her şeyin üzerinde tuttuklarını, sağlık alanındaki bütün politikaları, bütün hizmetleri 'önce insan' anlayışıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Erdoğan, mesajda şunları kaydetti:
''Ülkemizin bütün vilayetlerinde açtığımız hastaneler, poliklinikler, ek binalar ve sağlık ocaklarıyla, en ücra köşelere kadar görevlendirdiğimiz doktorlar, hemşireler ve ebelerle sağlık alanında yepyeni bir dönemi başlattık. Dünya sağlık kuruluşları nezdinde Neyine ülkemizin karnesini yükselttik.
Hükümet olarak bugüne kadar sağlık alanında tarihi adımlar attık. Bu alanda gerçekleştirdiğimiz reformlar, yurt dışındaki çevreler tarafından da sessiz devrim olarak nitelendirildi. Türkiye, yaptığımız büyük yatırımlar sonucunda, sağlık alanında önemli bir cazibe merkezi haline geldi.
İnanıyorum ki ülkemiz önümüzdeki dönemlerde tıbbın her alanında dünyaya örnek teşkil edecek; Türk bilim adamlarımız ise geliştirdikleri yeni yöntemler, buluşlar ve başarılarıyla tıp dünyasında çığır açacaklardır.
Ben bu düşüncelerle, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına ülkemizin dört bir yanında fedakarca hizmet veren değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.''