Zigana dağı'nda ölen 10 dağcı anıldı

Zigana Dağı'nda meydana gelen çığ felaketinin 2. yıl dönümünde, hayatını kaybeden Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü Derneği (TEDAK) üyesi 10 dağcı için anma töreni düzenlendi.

Trabzon Belediyesi tarafından, sahil mevkisinde ölen dağcılar için yaptırılan anıt önünde düzenlenen törene, AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan ve Osman Gökhan Bali, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü Derneği Başkanı Melih Tankutay ile hayatını kaybeden dağcıların yakınları katıldı.

Çığ felaketinde yaşamını yitiren dağcılar için anıta çelenk sunulmasının ardından konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, 'İki yıl önce 10 arkadaşımızı beklenmedik bir şekilde uğurladık. İki tanesi hekim olarak benim meslektaşımdı. Dursun İnan ise meslektaşımın yanı sıra sınıf arkadaşımdı. Dağlar onları bizden daha çok sevdi ve geri vermedi. İnşallah bir daha kederli anma törenleri için değil, neşeli toplantılar için bir araya geliriz' Betkanyon diye konuştu.

Dağcılık sporunun zor ve güç şartlar içerdiğini belirten Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca da 'Sporumuzun zor ve güçlü olduğunu biliyoruz. İki yıl öncede söylediğim gibi, o olayda bizim yapacak bir şeyimiz yoktu' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından törene katılan dağcılar, kamp için Zigana Dağı'na hareket etti. Geceyi burada geçirecek olan dağcılar, yarın çığ felaketinin yaşandığı olay yerinde düzenlenecek olan anma törenine katılacak.

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009'da yürüyüşe çıkan TEDAK üyesi 17 kişi, çığ altında kalmıştı. Olayda Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsaoğlu, Dursun İnan ve Hüsniye Sarıbıyık hayatını kaybetmişti.