Yaylalar, doğaseverleri ağırlıyor 

Fikret Delal
Turizm çeşitliliğinde ön plana çıkarılmak için çeşitli aktivitelerin düzenlendiği yaylalar, turistlere, yaylacılık kültürü, yaban hayatı ve florasını tanıma fırsatı sunuyor.

Rize'nin İkizdere ilçesi sınırlarında yer alan 3 bin 200 rakımlı Kuruyatak Yaylası ve gölü, doğa tutkunlarının uğrak yerleri arasında ilk sırayı alıyor. Yaban hayatını ve eşsiz doğal güzellikleri görmek için bölgeye gelen ziyaretçiler arasında çok sayıda dağcı ile fotoğraf sanatçısı da yer alıyor.



Kaçkar Dağcılık Kayak Rafting ve İhtisas Spor Kulübü tarafından Kuruyatak bölgesine düzenlenen yürüyüşe, yerli ve yabancı turistlerden oluşan 15 kişilik grup katıldı.



Yaklaşık 2 saatlik yolculuğun ardından 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı'na varan ekip, zirveye tırmandıktan sonra gerçekleştirilen 4 saatlik yürüyüşle, 3 bin 300 rakımlı Kuruyatak Gölü'ne ulaştı. Göl etrafında kamp kuran ekip üyelerinden bazıları foto safari gerçekleştirdi. Toplam 6 saatlik yürüyüşün ardından Cimil Yaylası'na varan katılımcılar, eşsiz manzaranın tadını çıkardı.



Kaçkar Dağcılık Kayak Rafting ve İhtisas Spor Kulübü Başkanı Mehmet Emin Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yöreyi tanıtmak için zaman zaman çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
Amaçlarının yayla turizmini hareketlendirmek olduğunu ifade eden Ayhan, ''Yaylalarımızın sunduğu güzelliği yerli ve yabancı doğaseverlere tanıtmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz ve Cimil Yaylası'nda son bulan etkinliğimizi başarıyla tamamladık'' dedi.



Ayhan, yaylalara yönelik gezileri bundan sonra da düzenlemeye devam edeceklerini vurgulayarak, ''Yöremizi tanıtmaya çalışırken, aynı zamanda da çevremizi korumaya özen gösteriyoruz. Dağcı, doğada ayak izinden başka iz bırakmaz. Bu dağcıların genel felsefesidir. Dağcı, geriye dönüşte anılar ve fotoğraf karesinden başka bir şey götürmez. Kulüp olarak biz de buna dikkat etmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.