Pazarspor hazırlık maçında hakem futbolcu dövdü!

Pazarspor'un Nevşehir kampında Altınorduspor ile oynadığı hazırlık maçında olaylar çıktı. Bir oyuncu, küfrettiği hakemin yumruklu saldırısına uğradı! Hakem ve futbolcu arasında çıkan kavga nedeniyle maç tatil edildi.

Maçta 55. dakikada Pazarspor’un serbest vuruş kullandığı sırada maçın yan hakemi Altınorduspor’dan Engin’in kendine küfrettiği gerekçesi ile sahaya girerek futbolcuya yumruk atarak yere yıktı.



Bir anda hakemin saldırısı sonucu kendini yerde bulan futbolcunun takım arkadaşları da hakeme saldırması sonucu kavga büyüdü. Pazarspor’un teknik direktörü ve futbolcularının hakemi çembere alarak kavganın büyümesini önlediler.

Uzun süren tartışmalar sonunda yumruk atan hakemin forması yırtılırken, hakemler kavga sonrası maçı tatil ederek soyunma odasına gitti.

Futbolcu döven ''hakem değilmiş''!

Spor Toto 3. Lig'de mücadele eden Altınorduspor ile Pazarspor arasında oynanan hazırlık karşılaşmasında, kendisine küfür ettiği gerekçesiyle Altınorduspor futbolcusu Engin'e saldıran hakemlerin, hakem olmadığı ortaya çıktı.


Nevşehir Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Murat Tavukçu, maçı yöneten kişilerin amatör futbolcu olduklarını açıkladı.

Yeni sezon öncesinde Nevşehir'de kamp çalışmalarını sürdüren Spor Toto 3. Lig'de mücadele eden Altınorduspor ile Pazarspor arasında oynanan hazırlık karşılaşmasını yöneten yan hakemin Altınordusporlu oyuncuya saldırması ile ilgili görüntülerin basına yansımasının ardından Nevşehir Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Murat Tavukçu bir basın toplantısı düzenledi.

Her yıl Nevşehir'e çok sayıda futbol kulübünün gelerek kamp yaptıklarını söyleyen Tavukçu, Nevşehir'deki bu yıl gerçekleştirilen organizasyonlarda organizatörlerin futbol takımlarına sahte hakem temin ettiklerini söyledi. Bu kişilerin Türk futboluna ve Türk hakemliğine zarar verdiklerini kaydeden Murat Tavukcu, organizatörlerin hakem ücretlerinden kaçmak için hazırlık karşılaşmalarında hakemlikle ilgisi olmayan kişileri hakem olarak sahaya çıkarttıklarını vurguladı.

Tavukçu "Haksız kazanç ile para kazanma peşinde koşan bu insanların Türk hakemliğine zarar verdikleri tespit edildi. İlimiz ve ilçe sahalarında oynanan hazırlık müsabakalarında hakemlikle ilgisi bulunmayan amatör futbolcuları ve antrenörleri organizatörler hakem gibi sahaya çıkartmaktadırlar. Futbol oyun kurallarından bi haber olan bu insanlar maçları katletmekte ve gülünç duruma düşmektedirler. Kulüp oyuncularına hakem kıyafeti giymiş bu insanların saldırdığını hayretler içerisinde izledik" dedi.

Maçın orta hakemi ile birlikte iki yan hakeminin amatör futbolcular ve antrenör olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Nevşehir Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Murat Tavukçu, olayla ilgili olarak TFF ve TFFHGD Genel Merkezi'nin gerekli cezai müeyyideleri uygulayacağını vurguladı.

Bu arada söz konusu müsabakanın 55. dakikasında Pazarspor'un serbest vuruş kullandığı sırada maçın yan hakeminin saldırısına uğrayan Altınorduspor futbolcusu Engin ve takım yöneticileri açıklama yapmadı.