Karal, her şey bir tarafa engelli kardeşlerimiz bir tarafa

Rize Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğünce düzenlenen Evde Bakım ve Yardım Programına katılan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal burada engelli vatandaşa sahip ailelere seslenerek "24 saat hizmetinizdeyiz" dedi.



Karal, burada yaptığı konuşmada " Burada gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum. Gün içerisinde bir çok toplantıya katılıyoruz fakat belki de katıldığımız en anlamlı toplantı budur" ifadelerini kullandı.



Konuşmasına devam eden Karal, "Türkiye Büyük Millet Meclisi tatile girmeden bir hafta önce engelli kardeşlerimiz için yeni kanunlar çıkardık. İnşallah zannediyorum ağustos ayı içerisinde on binlerce engelli kardeşimiz işe alınacak. Kamu kurum ve kuruluşlarda engelli kadrosu adı verilen kadrolarda boşalma olmuş ise bu kadrolar doldurulacak. Bir kaç ay önce eleman alımı olmuştu ve tekrar alımlar olacak. Allaha şükürler olsun ki milletimizin hizmetkârı olarak geldiğimiz noktada her şey bir tarafa, engelli kardeşlerimiz bir tarafa diyen bir Başbakanımız var. Sayın Başbakanımız engelli kardeşlerimiz için bütün imkânları seferber etti. Bakın sadece Rize'de engelli kardeşlerimizin bakım ücreti yirmi iki milyonu bulmuş. Bu rakam engelli kardeşlerimizin ev ve bakım ihtiyaçlarına devletimiz tarafından sunulmuştur. Bunların yanı sıra Rize'mizde engelli kardeşlerimiz için bakım evleri ve sosyal tesisler, bununla birlikte engelli kardeşlerimize alternatif yardımlarımızda devam etmektedir. Bizler birlik olduktan sonra yapamayacağımız aşamayacağımız engel yoktur" dedi.



Karal, Konuşmasından sonra Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürü Mehmet Nuri Gezmiş'ten İl Müdürlüğü hakkında brifing aldı.