Karal, kentte yapımı süren projeleri inceledi

Karal, beraberinde İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar ile Alipaşa köyünde yapımı devam eden Rize Polis Meslek Yüksek okulunu inceledi. Karal, daha sonra Hayrat Mahallesinde Huzurevi olarak inşaatına başlanan, ancak daha sonra öğrenci yurduna dönüştürülen inşaatı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Karal incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, Polis Meslek Yüksekokulu için 5 milyon lira harcandığını ifade ederek, ''Ağustos ayında eğitim faaliyetleri başlayacak. İlk planda 500 kişi eğitim ve öğretime başlayacak. İlerleyen yıllarda kademeli olarak artacak'' dedi.



Karal, Huzurevi inşaatına 1995'te başlandığını belirterek, ''Daha sonra deyim yerindeyse kaderine terk edilen projeyi bir hayır kurumuna devrettik. Devam eden çalışmaların sonucunda 300 öğrencilik son derece modern ve konforlu bir yüksek öğrenim yurdunu hizmete açacak. Üniversitenin ciddi anlamda bir yurt sorunu var. İnşallah bu tesisin tamamlanması halinde bu sorun ortadan kalkacaktır'' diye konuştu.