Milletvekili Karal, RİDEF'i ziyaret etti

Rize Dernekleri Federasyonundan yapılan yazılı açıklamada, Karal'ın ziyarette, federasyon faaliyetleri ile bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Rize Tanıtım Günleri ve TurkishTea Projesi hakkında bilgi aldığı belirtildi.

Ankara'da 2-5 Mart tarihlerinde yapılacak Rize Tanıtım Günlerindeki etkinlikler hakkında detaylı bilgilendirme yapıldığı ifade edilen açıklamada, Federasyon yetkilerince şu görüşlere yer verildi:

"Ziyarette Karal'a federasyonun organizasyon yapısı, faaliyetler ve projelerle ilgili geniş kapsamlı bilgi verildi. Ziyarette çayın markalaşması ve Türk çayının uluslararası tanınırlığını artırma adına Onwin yapılan TurkishTea Projesi hakkında da ayrıntılı bilgi sunuldu."

Karal'ın ise kendisinin de her platformda Rize çayının tanınması konusunda çalıştığını belirttiği açıklamada, çay için yapılan her projenin olduğu gibi TurkishTea Projesinin de desteklenmesi gerektiğini vurguladığı kaydedildi.

Ankara'daki dayanışma ve çalışmalar için teşekkür eden Karal'ın, bu yıl Türkçe Olimpiyatlarının Rize'de yapılacağını bildirdiği de belirtildi.

Toplantıya, İstanbul RİDEF Başkanı Ahmet Yurtman, Başkent Öğretmenevi Müdürü Servet Akarsu, RİDEF Başkan Vekili ve Gazi Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Reşat Kasap ile Rize'nin ilçelerinin dernek başkanları ve RİDEF Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.