Başkan Basa, yatırım istiyorsanız mahalle olun

TOKİ İlköğretim Okulu Konferans Salonunda Muhtar Mustafa Başusta’nı organize ettiği toplantıda 15 Ocak Pazar günü referanduma gidecek olan Kocaköprü köyü Deneme Bonusu sakinlerinin fikirleri alındı. Köy sakinleri kış olmasından dolayı ilçe dışında çok seçmenlerinin olduklarını ve referandum tarihinden rahatsızlık duyduklarını belirtirken, "yeni mahallemiz hayırlı olsun" dediler.

Başkan Basa, bir yerleşim biriminin belediyeden yatırım alabilmesi için mahalle olmasının şart olduğunu belirterek, “İlçemizin genişleyebilmesi ve nüfusumuzun artması yakın köylerimizin mahalle olmasına bağlı. Eğer mahalle olursanız bir çok hizmeti sizlerin ayağına getireceğiz. Belediyeciliğin ön gördüğü hizmetlere kavuşmanız tamamıyla sizlerin elinde. Belediyeye katılınca KÖYDES’ten aldığınız hizmetin on katını İller Bankasından alarak sizlere hizmet olarak sunacağız. Yatırımları buralara çekebilmemiz için referandumda müspet bir karar almanız gerekiyor. Tabi sonuç ne olursa olsun sandıktan hangi karar çıkarsa çıksın biz milletimizin verdiği karara saygı duyuyoruz.” diye konuştu.



Kaymakam Güney ise yaptığı konuşmasında halk oylaması için imza toplandığını hatırlatarak, “Kocaköprü köyünün yollarını genişleterek biz önünü açtık. İlçenin nüfus azlığı beni çok rahatsız ediyor. Sizlerin sayesinde ilçe nüfusumuz artacaktır. Bu oylamanın hayırlı olacağından umutluyum. Sandıktan olumlu çıkacağına inanıyorum. Sizin verdiğiniz karara saygı duyacağız. Takdir siz Kocaköprü köyü sakinlerinindir.” dedi.



Köy Muhtarı Mustafa Başusta ise şunları söyledi:
“15 Ocak’ta yapılacak referandum öncesi mahalle mi olalım, yoksa köy mü kalalım sorularına cevap bulabilmek ve aklımızda herhangi şüphenin kalmaması için bu toplantıyı düzenledik. Kaymakamız ve belediye başkanımızın bizleri aydınlatması ve fikirlerini bizlerle paylaşması eminim ki bu önemli karar öncesi bizler için bir fırsat olmuştur."