Öyle günler yaşanıyor ki

Öyle günler yaşanıyor ki Türkiye’de, birinin derdi bitmeden öteki başlıyor. Gündemi böylesi yoğun ve hızlı bir memlekette yaşıyoruz. Öneriler, çözümler havada uçuşuyor. Kalıcı olan bir şey yok elde. Olayların sıcaklığıyla, duygusallığın doruk yaptığı dönemlerde kimi zaman da potlar kırılıyor, çamlar devriliyor, göz çıkarılıyor haliyle gönüller de yıkılıyor.


Depremler, seller, felaketler bizde. Üzüntü ve sevinç iç içe. Kaderde ve kıvançta bir olmak bu sanırım. Millet olmak, büyük millet olmak, aziz millet olmak işte böyle bir şeydir. Varsın dolar çıksın, etrafımızda kriz varmış olsun, altın bir çıkıyor bir iniyor fark etmez. Borsa dibe çakılmış olabilir. Yedi düvelle baş ettiğimiz gibi yedi düvelin besleyip şımarttığı ile de bu millet baş edebilir. Ömrü olan görecek. Renkler gören için vardır. Görmeyenin tek rengi vardır. O da karanlık. Batıdan Doğuya açılan Avrupabet kucağı görüyor herkes. Dünya bizi kıskanıyor. Farkında mısınız? Bu millet düşmanlarına, vatan hainlerine yeter bir cevaptır. Bu milleti kimse durdurama. Konu deprem mi? Hemen riskli binaları test ettirelim. Yıkılacaksa da hemen yıkalım. Sonra böyle milleti ağlatıp sızlatmayalım. Konu iç ve dış güvenlik olunca da inisiyatif alacağız. Güvenliğimizi kimsenin insafına bırakmamalıyız. . Bu husustaki yetki karmaşası sona ermeli. Yetki kimde, güç kimde, karar kimde belli olmalı.. Anayasa değişecekse değişmeli. Dik durmak, sağlam durmak bize yakışır. Kararlı bir Türkiye herkesi mutlu eder.

Bu güzel ülkenin insanı yeni anayasa ister, sağlam binada oturmak onun da hakkı. Kaliteli eğitim bekler. Geleceğinden emin olmak ister. Sağlıklı çevre ona da layıktır. Hükümetler de, belediyeler de, üniversiteler de bu vatandaşın beklentilerine cevap vermelidir. İnsanımız bunu fazlasıyla hak ediyor.

Gün yok ki doğudan şehidimiz gelmesin. Cenaze törenleri yüreğimizi dağlıyor. Ama yine de ateş düştüğü yeri yakar, Gençliğine doymayan yiğit hayatını kaybediyor ne büyük acı. Bir değil, iki değil tam kırk bin kişi küçük şehir kadar. Kandırılmış üç beş çapulcu benim Mehmetçiğimi sivilimi katlediyor. En yakın zamanda toplu 24 gencimizi kaybettik. Yazık değil mi? PKK uzantısı partinin sözcüsü konuşmasında buna savaş diyor.Meclis kürsusunden yırtınarak konuşuyor. Yazıklar olsun sana bu milletin parasıyla kene gibi besleniyorsunuz.

Bir acılı günümüzde var depremdir. Yurdumuz bir deprem bölgesidir. Her zaman her yerde deprem olabilir. Hazırlıklı olmak şarttır. Felaket geliyorum demez hemen gelir. Van ‘da da öyle olmuştu Türkiye en ücra köşesinden yardım yağdırıyor. Kadir şinas halkımız üstündeki yorganı altında yatağı bile gönderiyor. Türkiye tek yumruk oldu, Van’a bütün gücünü akıtıyor. Allah size sabır versin. bu hepimiz için ilahi bir ikazdır. Kendimize çeki düzen vermenin zamanıdır. Bugün Van’a ise yarın bizedir. Saygılarımla.