Rize'ye Çinli gelin

Rize'nin Derepazarı ilçesinde yaşayan Hüseyin Belir (31), üniversite öğreniminin ardından 2007 yılında gittiği Çin'in Şanghay şehrinde çalışmaya başladı. Çince öğrenerek buradaki Türk firmalarına danışmanlık yapan Belir, geçen yıl Şanghay'da düzenlenen bir fuarda Çinli Pei Qing Yan (24) ile tanıştı.
    
Bir süre sonra evlenmeye karar veren Belir ve Pei, Çin'de resmi nikahlarını kıydıktan sonra Türkiye'ye geldi. Çift, Rize'deki bir düğün salonunda düzenlenen törenle evlendi. Düğünde damat ve yakınları horon tepti. Gelin Pei de horonda damada eşlik etmeye çalıştı. 


    
Hüseyin Belir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıldır Gencobahis Çin'de yaşadığını belirterek, ''Burada Yan ile tanıştım. Arkadaşlığımız ilerledi ve daha sonra evlenmeye karar verdik. Resmi nikahımızı Çin'de yaptırdıktan sonra hem ailemin tanıması hem de düğün yapmak için Rize'ye geldik. Ailem daha önce gelinin sadece fotoğraflarını görmüştü'' dedi.
    
elinin ailesinden Türkiye'ye gelen olmadığını, bu nedenle Çin'e döndüklerinde orada da düğün töreni yapacaklarını anlatan Belir, Rize'de 10 gün kaldıktan sonra Çin'e döneceklerini söyledi.
    
Gelin Pei ise Türkiye'nin Çin'e benzemediğini ifade ederek, Belir ile evlenmekten ve Türkiye'de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.